Bucureşti: Procesiune religioasă la Patriarhia Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti, la Patriarhia Română, va avea loc o procesiune religioasă sâmbătă-dimineaţă. Pe străzile din Capitală vor fi purtate moaştele mai multor sfinţi, acestea urmând să fie depuse, apoi, în faţa Patriarhiei. Vineri-noapte, sute de credincioşi au stat pe Dealul Mitropoliei, pentru a atinge Sfintele Moaşte.

Biserica Română a asigurat locuri de cazare pentru credincioşii din toată ţara, aşteptaţi să vină sâmbătă la procesiunea organizată de Patriarhie. Colegiile Naţionale „Mihai Eminescu” şi „Ion Creangă” asigură 450 de paturi pentru credincioşi, ambele instituţii fiind amplasate în apropierea locaşului de cult.

Conform realitatea.net, preoţii se aşteaptă ca sute de enoriaşi să vină din toată ţara. „Suntem pregătiţi din punctul de vedere duhovnicesc, dar şi al hranei pentru pelerini cu sandvişuri, ceai cafea, fiind organizate protoierii care să aducă zilnic hrana pentru cei care stau la rând”, a precizat un preot.

La ora 9.00 vor fi aduse din Grecia, pe Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” moaştele Sfântului Vasile cel Mare. Între orele 10.00-11.00 va avea loc o procesiune religioasă cu moaştele sfântului Grigore de Nyssa. Procesiunea se va desfăşura pe traseul: Calea Şerban Vodă - strada Bibescu Vodă – Dealul Mitropoliei.

Tot astăzi la Patriarhie vor fi aduse şi moaştele Sfântului Grigore Teologul, de la Biserica Domniţa Bălaşa. Până la ora 12.00 vor fi blocate străzile Bibescu Vodă, Şerban Vodă şi cele din zona Dealului Mitropoliei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite