Bucureşti: 12 spectatori la un film de 5 lei la Patria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele de la cinematografele Scala şi Patria nu-i atrag pe bucureşteni, însă angajaţii celor două săli se aşteaptă la o “invazie” de 30 de spectatori la fiecare film.

Iubitorii de lungmetraje sunt aşteptaţi în centrul Capitalei sa vadă premierele cinematografice ale anului la preţ redus, de doar 5 lei biletul.

Campania de resuscitare a cinematografelor aflate în subordinea Regiei Autonome de Distribuţie a Filmelor (RADEF) nu pare să aibă rezultate. Spectatorii nu se înghesuie să vadă file cu 5 lei biletul, sălile de la “Patria” şi “Scala” fiind aproape goale.

„Vine lumea!“


În mod paradoxal, pntru salariaţii cinematografelor zece spectatori înseamnă o adevărată „avalanşă“.

„Merge mai bine de când avem oferta asta cu 5 lei. Vine lumea! Săptămâna asta am avut câte 10, 12 oameni în sală. Despre filmul  „Curtezana“ s-au interesat deja foarte mulţi oameni, aşa că sperăm ca săptămâna viitoare să vină peste 30 de persoane la fiecare spectacol“, a declarat Vasilica Marin, de la casă de bilete a cinematografului  Patria.

Deşi nu se mai anulează spectacole, situaţia nu este îmbucurătoare. Zece  persoane într-o sală cu o capacitate de peste 1.000 de locuri nu este o imagine încurajatoare. Preţul “estival”, de 5 lei, este valabil şi în luna august, aşa că mai sunt câteva filme de văzut. Luni şi marţi reducerea se aplică la Cinema Patria, iar miercuri şi joi la Cinema Scala.

Filme gratis la Grădina Capitol

Amatorii de cinema au posibilitatea să vadă filme gratis în această seară, la Grădina Capitol, de pe strada Constantin Mille.

Organizatorii de la „Teatrul de Vara Capitol MMIX // © Save or Cancel“ au pregătit un maraton de proiecţii inedite.

„Pictoplasma/ Characters in Motion“ este o selecţie a celor mai bune filme de animaţie prezentate în cadrul festivalurilor Pictoplasma ediţiile 2008 şi 2009. Proiectul pictoplasma a fost conceput acum zece ani cu scopul de a pune în evidenţă artiştii contemporani. Aceasta poate implica animaţie, ilustraţie, grafică sau jucării. Evenimentul va incepe la ora 21.30, iar intrarea este liberă.

Program cinema Patria şi Scala

5-6 august
Patria: Puicuţe sălbatice îndrăgostite (2006)
Scala: Una-i blondă, alta şi mai blondă (2007)
7-13 august
Patria: Curtezana (2009)
Scala: Secret de familie (2007)
14-20 august
Patria: Inju, bestia din umbră (2009)
Scala: Oul (2007)
21-27 august
Patria: Bruno (2009)
Scala: Prietenii otrăvite (2006)
28 august-3 septembrie
Patria: Che Argentinianul (2009)
Scala: Amurg (2009)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite