Pasionații sportului au ocazia să ajute persoanele care suferă de autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA îi invită, sâmbătă, de la ora 10.00, pe toţi pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi, în Parcul Izvor să alerge pentru şi alături de persoanele cu autism.

Potrivit organizatorilor 'Maratonul Autismului' este primul eveniment organizat în cadrul campaniei naţionale 'Omul din spatele autismului'.

Organizatorii propun participanţilor două trasee: unul pentru copii (cu vârsta până în 14 ani) de un km şi unul pentru adulţi, de trei km (fără limită de vârstă).

Startul se va da la ora 10:00 pentru copii şi la ora 11 pentru adulţi, iar concurentii se pot înscrie în ziua evenimentului la standurile amenajate în Parcul Izvor, începând cu ora 8:30.

În parc va amplasată o urnă specială pentru donaţii, suma strânsă fiind folosită la construirea Case Familiale în Soveja, judeţul Vrancea dedicată adolescenţilor şi adulţilor cu autism.

Campania are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburările din Spectrul Autist, în cazul adolescenţilor şi adulţilor.

Un alt scop este strângerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale în Soveja, judeţul Vrancea, un centru rezidenţial şi de lucru dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism.

Organizatorii doresc să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă tinerii şi adulţii cu autism, să tragă astfel un semnal de alarmă la complicaţiile şi greutăţile întâmpinate de autişti.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite