Pasajul Basarab, blocat în prima zi de şcoală: şoferii au făcut, de la un capăt la altul, 25 de minute, de zece ori mai mult decât în vacanţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primele ore ale dimineţii, podul ridicat de primărie în urmă cu câteva luni s-a aglomerat foarte tare pe sensul de mers dinspre Cotroceni către Bulevardul Nicolae Titulescu. Coada de maşini începea de la mijlocul pasajului şi se întindea până la intersecţia cu Bulevardul Banu Manta.

La ora 8.00, când majoritatea conducătorilor auto se îndreptau către serviciu sau se grăbeau să-şi conducă micuţii către şcoli sau grădiniţe, coada de maşini se întindea pe mai bine de un kilometru, pe sensul de mers dinspre Cotroceni către Piaţa Victoriei.

image

APASĂ PE POZELE DE MAI SUS PENTRU FOTOGALERIE

Practic, de la mijlocul pasajului, în dreptul Supermarketului Carrefour Orhideea, traficul era îngheţat. Până la „poalele“ podului, conducătorii auto trebuiau să oprească de cel puţin opt ori. Reporterii „Adevărul“ au făcut testat podul, pentru a vedea cât durează să-l străbată, în jurul orei 9.00, când traficul se mai decongestionase. Dacă pe sensul de mers către Cotroceni ne-a luat aproximativ două minute să-l traversăm, în sensul opus, am reuşit să-l trecem în mai bine de zece minute, cu cel puţin zece opriri.

Mai devreme însă, în jurul orei 8.00, unii şoferii se plângeau că le-a luat aproximativ 25 de minute să ajungă de la Cotroceni la Banu Manta. „Este incredibil. Am făcut 25 de minute de pe o parte pe cealaltă. Dacă asta e soluţia primăriei pentru a scăpa de aglomeraţie, este rău! În vară treceam podul în maximum două minute“, spunea Alin Cristea, în bucureştean în vârstă de 32 de ani.

O doamnă povestea că a reuşit să străbată jumătate de pod în şase minute, după ce a urcat în zona Orhideea. „Este rău că venim de pe pod, care are două benzi pe sens, dar mai vine o bandă pe lângă pasaj şi ne poticnim în două străzi – Nicolae Titulescu şi Banu Manta, cu câte două benzi pe sens. Trebuiau să se gândească înainte că aşa se va întâmpla“, spunea Maria Dumitriu.

Cu toate că la ieşirea către Banu Manta era un poliţist local care dirija traficul, acesta nu putea să facă faţă numărului mare de maşini. „Nu vă pot spune eu nimic, nu vedeţi ce-i aici de la prima oră? Vedeţi la Primărie, că nu am timp să vă răspund la întrebări“, ne-a spus acesta. 

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite