Pasajul Universităţii, cu 13 zile înainte de inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajul de la Universitate trebuie să fie inaugurat peste 13 zile, dar, ţinând cont de modul în care se prezentau lucrările azi-dimineaţă şi de cunoscuta viteză de lucru a românilor, e greu

Pasajul de la Universitate trebuie să fie inaugurat peste 13 zile, dar, ţinând cont de modul în care se prezentau lucrările azi-dimineaţă şi de cunoscuta viteză de lucru a românilor, e greu de crezut că va fi aşa. Lucrările au fost începute în luna martie, după ce chiriaşii spaţiilor din zonă au fost evacuaţi. Contractul cu firma care modernizează pasajul prevedea ca inaugurarea acestuia să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie, dar termenul a fost depăşit. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut presiuni la vremea aceea şi a cerut ca Pasajul Universităţii să fie o prioritate, el declarându-se nemulţumit de întârzierea lucrărilor.

 Constructorii susţineau, pe de altă parte, că ultimele finisări, pardoseala, scările rulante, aranjarea spaţiilor comerciale şi montarea celor patru ascensoare pentru persoanele cu dizabilităţi se vor încheia până pe 5 decembrie. Edilii promit că pasajul, care se află în centrul Bucureştiului, va fi un spaţiu modern care nu va aduce aminte de catacombele mizere în care se perindau aurolacii, comercianţii de tot soiul şi mici negustori întinşi pe scările ciobite. Refacerea Pasajului Universităţii îi costă pe bucureşteni 19,5 milioane de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite