Bucureşti: Pasajul Unirii, gata în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de renovare la Pasajul Unirii sunt aproape de final, iar şoferii care vor circula prin acesta vor avea parte de o condiţii mai bune de trafic. Constructorii susţin că şi iluminatul a fost îmbunătăţit, suplimentându-se numărul de lămpi. De asemenea, aceştia promit că pasajul nu va mai avea probleme cu infiltraţiile. 

Data limită pentru terminarea lucrărilor la Pasajul Unirii a fost iniţial stabilită pentru  începutul lunii octombrie. Însă atât constructorii, cât şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţin că pasajul va fi gata mai devreme.

„Dacă nu vor apărea probleme grave, ceea ce nu cred că se va întâmpla, lucrările la Pasajul Unirii se vor finaliza pe data de 15 septembrie, când elevii vor începe şcoala“, a spus Petru Gorongia, preşedintele consiliului de administraţie al SC Drum Art SRL, firma care se ocupă de reamenajarea pasajului.

El a mai spus că au ales să lucreze vara pentru că este perioada concediilor şi că astfel au putut să renoveze pasajul într-un timp destul de scurt. Pe timpul lucrărilor, Administraţia Străzilor împreună cu Poliţia Rutieră şi SC Drum Art SRL au hotărât să restricţioneze traficul rutier prin Pasajul Unirii, pentru accelerarea lucrărilor. Astfel, şoferii vor mai avea parte de restricţii aproximativ două săptămâni. „Am cerut primăriei să restricţioneze şi ziua circulaţia, dar nu au aprobat. Doar pe timp de noapte, de la ora 23.30 la ora 5.00, circulaţia prin pasaj este închisă“, a adăugat Gorongia.

Iluminat la standarde UE
Pasajul Unirii va beneficia după terminarea lucrărilor de mai multă lumină. „Am adus iluminatul la standardele Uniunii Europene, s-au curăţat lămpile şi s-au suplimentat. Unele dintre ele nu funcţionau“, a spus Petru Gorongia.

De asemenea, lucrări s-au făcut la structura pasajului, s-au făcut modificări pentru a stopa infiltraţiile de apă şi s-au blocat fâşiile de goluri din pereţi. În ceea ce priveşte arhitectura, a fost înlocuit travertinul vechi şi degradat cu granit pe toată zona rampelor şi a pereţilor. „Am încercat să păstrăm însă arhitectura, pentru a se asorta cu cea a zonei. Am păstrat şi motivele florale de pe margine, acestea fiind recondiţionate“, a spus preşedintele consiliului de administraţie.

Urmează Lujerului şi Victoriei
Consilierii municipali au aprobat în şedinţa de consiliu de luni proiectele privind documentaţiile pentru refacerea şi reabilitarea pasajelor Victoriei şi Lujerului. Pentru cel de-al doilea a fost aprobată suma de 17 milioane de lei.
Acestea vor intra în renovare în perioada următoare.

 „Proiectul cu lucrările la Pasajul Lujerului trebuie să ajungă în scurt timp şi la comisia tehnică de circulaţie pentru a fi avizat. Acesta este următorul pas, după care vor începe lucrările. Deocamdată nu se ştie dacă circulaţia va fi închisă parţial sau pe toată perioada lucrărilor de reabilitare“, a spus Daniel Piştea, inspector principal al Brigăzii de Poliţie Rutieră.


Pe lângă acestea au mai fost aprobate şi proiectele privind reabilitarea a 58 de străzi, patru poduri, IOR, Lacul Tei, Ciurel şi Timpuri Noi, precum şi proiectarea, execuţia şi întreţinerea a 36 de intersecţii din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite