Bucureşti: Pasajul Basarab alungă cumpărătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de la şantier ajunse pe Şoseaua Titulescu au blocat piaţa imobiliară din zonă. Zgomotul, praful şi perspectiva maşinilor ce vor circula pe lângă balcoanele lor îi fac pe bucureşteni să nu cumpere apartamente în zonă.

Anunţurile de vânzări de apartamente din zona Şoselei Titulescu nu-şi găsesc clienţi, deoarece nu se înghesuie nimeni să se mute lângă şantierul deschis în urmă cu un an. „Pentru apartamentele de aici nu există momentan cereri.

Dacă, de exemplu, la Banu Manta, mai sunt câteva solicitări, în zona Şoseaua Titulescu - Basarab nu există anunţuri de cumpărare. În ultima perioadă am vândut aici un singur apartament cu trei camere, la preţul de 65.000 de euro, în condiţiile în care, anul trecut ar fi costat 130.000 de euro“, a declarat George David, administratorul agenţiei imobiliare Galaxy Imob.

El a adăugat că preţurile scăzuseră oricum din cauza crizei, dar acum s-au prăbuşit.
„Nu cred că oamenii se mută de acolo din cauza unui şantier. Dar cei care ar vrea să cumpere aici nu vor să stea doi ani cu praful în casă. De aceea au scăzut şi cererile de cumpărare în ultima vreme“, a spus Elena Georgescu, agent imobiliar.

Locatarii se gândesc să plece

Aproape de intersecţia cu Calea Griviţei, Şoseaua Titulescu s-a transformat într-un crater adânc, din care se aud, cât e ziua de lungă, pickhammerele. „E un coşmar, îmi vine să vând naibii apartamentul şi să plec, dar cine e prost să se mute aici?“, a fost concluzia amară a Dianei Amariei, o locuitoare din zona Şoselei Titulescu.

Întrebaţi dacă ştiu cum va arăta pasajul, la ce înălţime va fi construit şi unde se va termina, cei mai mulţi locuitori ai zonei răspund ridicând din umeri. Singurii care cunosc câteva date sunt inginerii de şantier. „Pasajul se va termina în dreptul intersecţiei cu Bulevardul Banu Manta. Va traversa calea ferată şi va coborî treptat, iar aici, la intersecţia cu Calea Griviţei va ajunge probabil la nivelul etajului doi sau trei“, a explicat un inginer de la şantierul de pe Şoseaua Titulescu, care a dorit să-şi păsterze anonimatul.

Întârziat cu doi ani

Lucrările la Pasajul Basarab au început în anul 2006 şi ar fi trebuit finalizate, potrivit graficului iniţial, în 2008. Conform ultimelor estimări, proiectul este executat în proporţie de 45%-47%, iar ultimul termen de finalizare dat de autorităţi este septembrie 2010. Construcţia pasajului s-a poticnit de probleme legislative din cauza proprietăţilor expropriate, ale căror preţuri au crescut exponenţial. Anul acesta, pentru lucrările la pasaj, Primăria Capitalei a alocat 210 milioane de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite