Pârtii de schi în Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul, amenajat special pentru copii, va fi în spatele Palatului Naţional al Copiilor. Cu o lungime de 100 de metri, pârtia de schi va fi destinată în special copiilor.

Primăriile din Capitală se întrec în organizarea de evenimente în perioada Sărbătorilor de Iarnă. De departe, Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, va „sări” cu cele mai surprinzătoare oferte pentru bucureşteni: pârtii de schi şi de săniuţe, patinoar, cel mai mare târg de brazi şi concursuri în fiecare weekend, timp de trei luni.

Intrare gratuită

Locul unde toate acestea se vor desfăşura se va numi „Ţara lui Moş Crăciun” şi va fi amenajat pe platoul din apropierea Palatului Naţional al Copiilor.

Patinoarul de 1.400 de metri pătraţi va fi inaugurat la începutul lunii decembrie, în vreme ce pârtia va fi realizată cu ajutorul tunurilor de zăpadă, în funcţie de temperaturile de afară.

“Peste tot intrarea va fi gratuită. La fel, şi patinele, săniuţele şi schiurile se vor închiria fără bani”, a promis Popescu-Piedone. El a adăugat că bucureştenii care vor dori să vină la evenimentele organizate de Primăria Sectorului 4 vor fi primiţi cu ţuică fiartă şi vin fiert.

Cu schiurile prin parc

În zona Cociocului, din Parcul Tineretului, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 vor amenaja două pârtii, una pentru schiuri şi una pentru săniuţe. “În fiecare weekend se va organiza un spectacol sau concursuri pe platoul de la Palatul Copiilor, iar, ca o premieră, voi amenaja o pârtie de schi, lungă de 100 de metri, pentru copii”, a declarat, pentru “Adevărul”, Cristian Popescu Piedone.

Atât la pârtia de schi, cât şi la patinoar, vor fi şi instructori pentru cei mici. Edilul se mai laudă că toate amenajările şi evenimentele vor fi făcute doar cu ajutorul sponsorilor, fără a cheltui niciun ban public. Mai mult, personalul care se va ocupa de organizarea distracţiilor o va face pe bază de voluntariat.

Tot în Parcul Tineretului va fi organizat cel mai mare târg de brazi din Bucureşti. De aici, bucureştenii îşi vor putea cumpăra un pom de Crăciun, modelele fiind pentru toate gusturile şi preţurile.

Ce organizează primăriile de Sărbătorile de iarnă

Primăria Sectorului 6 pune la cale anul acesta un Revelion pe patine. “Încă discutăm detaliile unei petreceri de Anul Nou pe patinoarul din cartierul Drumul Taberei”, a spus Cristian Hriţuc, consilierul primarului sectorului 6, Cristian Poteraş.
Şi oficialii de la PrimăriaSectorului 1 pregătesc, în perioada 1-25 decembrie, evenimentul “Crăciunul în cartier”.

Ce planuri are primarul general Sorin Oprescu pentru bucureşteni, citiţi mâine, în “Adevărul”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite