Bucureşti: „Părinţii pleacă ofensaţi că nu le acceptăm atenţiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Anghelescu, şefa campusului studenţesc Grozăveşti, spune că în fiecare an părinţii încearcă să le ofere administratorilor atenţii în schimbul unui loc în cămin. Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti care administrează căminele studenţeşti vorbesc pentru „Adevărul de Seară“ despre cazul „Sex pentru cazare“ şi despre şpagă.

Citiţi şi:

Şefa Complexului Grozăveşti, Viorica Anghelescu, consideră incalificabil comportamentul admninistratorului din Agronomie care i-a făcut avansuri unei jurnaliste sub acoperire de la „Adevărul de Seară“, în schimbul unei camere în cămin.

 „Nu comentez decizia universităţii respective cu privire la cum trebuia pedepsit administratorul. Eu l-aş fi propus ca muncitor necalificat în parc, nu responsabil al bazei sportive. Asta ca să înveţe cum să se comporte. Lucrez de 32 de ani aici. Universitatea din Bucureşti este o instituţie respectabilă“, a explicat Anghelescu.

„Lucrăm într-un mediu academic, ne comportăm ca atare“

 Şi administratorul căminului B din Complexul Studenţesc Grozăveşti, Eugen Iordache, a declarat că atitudinea administratorului din Agronomie este inadmisibilă.

„Atât timp cât lucrăm într-un mediu academic, pentru că intrăm în contact cu profesori universitari şi cu studenţi,  este normal să ne comportăm ca atare. La Universitatea din Bucureşti, administratorii nu fac cazări. De asta se ocupă conducerea facultăţilor. Noi am lipit pe uşi afişe cu metodologia cazărilor, ca să nu mai existe neclarităţi”, a completat Iordache.

Mai citiţi şi:

„A scos din geantă un plic în alb“

Atât şefa complexului cât şi administratorul căminului susţin că au fost mulţi părinţi care au încercat să le dea şpagă în schimbul unui loc în cămin pentru copilul lor. Ei spun că astfel de cazuri au loc în fiecare an în preajma cazărilor. „Anul trecut o mămică a venit să mă roage să-i fac rost de un loc pentru copil. I-am explicat că nu eu mă ocup de aşa ceva şi am sfătuit-o să meargă la facultatea unde a intrat copilul şi să urmeze procedura“, a spus şefa complexului.

 „După ce i-am repetat că nu se poate, că nu eu sunt cea care face cazările, a scos pe jumătate din geantă un plic în alb. Am realizat ce vrea să facă şi am îndrumat-o din nou la facultatea unde a intrat copilul. Nici măcar bună ziua nu a spus când a ieşit pe uşă. Părinţii pleacă ofensaţi că nu le acceptăm atenţiile“, a adăugat Viorica Anghelescu.

Citiţi mâine în „Adevărul de Seară“ opiniile celor care administrează căminele Universităţii Tehnice de Construcţii  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite