Parcurile Herăstrău şi Tineretului se schimbă la faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

occidentale. Aşa prevede un proiect al municipalităţii, aprobat de Ministerul Integrării Europene. Reamenajarea peisagisticii parcurilor, a aleilor acestora, dar şi modernizarea mijloacelor de

occidentale. Aşa prevede un proiect al municipalităţii, aprobat de Ministerul Integrării Europene. Reamenajarea peisagisticii parcurilor, a aleilor acestora, dar şi modernizarea mijloacelor de iluminat ambiental reprezintă pricipalele obiective ale proiectului.
şeful Serviciului de Protecţie a Mediului din cadrul PMB, Monica Nazare, a dat publicităţii o planşă a "viitoarelor parcuri occidentale", prevăzute inclusiv cu sisteme anti-infracţionale şi dispozitive antifurt. "Până şi instalaţiile de irigare din parcuri vor avea un dispozitiv care le va ascunde în pământ atunci când nu sunt în funcţiune sau când efectivul de gardieni mobilizaţi de primărie îşi va termina programul", a spus reprezentantul primăriei. Mai mult, Herăstrăul va pune la dispoziţia turiştilor mai multe grădini speciale, a căror tematică, pe diferite civilizaţii, îi va ajuta pe străini să se simtă ca la ei acasă. "Vrem ca străinii să găsească în Herăstrău atmosfera din ţara de unde provin, fără să ştirbim în vreun fel caracterul romantic al parcului vechi", ne-a declarat Stelian Ifrim, director executiv la Protecţia Mediului. Ifrim a arătat că "vecinătatea Muzeului Satului şi vegetaţia parcului, pe lângă dotările ultramoderne care vor urma, vor face din Herăstrău unul dintre principalele puncte turistice ale Micului Paris". "Vom avea o scenă modernă pentru fanfară, dar şi un turn imens din care romanticii pot panorama nostalgic întregul parc", a spus Ifrim. Se vor realiza adevărate plantaţii de arbori, arbuşti şi flori pentru înlocuirea exemplarelor uscate şi se vor europeniza locurile de joacă pentru copii. Punct turistic cultural şi de recreere deosebit îl va reprezenta însă o bibliotecă-gigant, în aer liber, dar şi centre de informare la fiecare intrare în parc, unde vizitatorii sunt puşi în temă cu ultimele mândrii ale Herăstrăului. "Vom ilumina în diferite culori fiecare zonă în parte (...) va fi un joc splendid de lumini, la fiecare arbust mai special sau lângă câte o băncuţă. Dacă mai punem la socoteală şi atmosfera de promenadă întreţinută de fanfare, întregul efort va merita din plin", ne-a declarat Monica Nazare.

Turiştii vor fi plimbaţi cu maşinuţele prin Tineretului
În parcul Tineretului municipalitatea va construi un traseu pentru un miniautoturism care va asigura, contra cost, plimbările prin parc. Astfel, contra unei sume modice, turiştii pot fi ghidaţi din maşină şi "culturalizaţi" fără efort prea mare. "Banii pe care îi scoatem din vânzarea biletelor, îi vom investi în modernizarea celor două grădini turistice, Herăstrău şi Tineretului, dar şi a altor parcuri", a spus Monica Nazare. Tot în Tineretului municipalitatea promite investiţii mari în dotarea cu mobilier urban modern, băncuţe sau scene pentru spectacole, dar şi în implementarea unui sistem de afişaj pentru orientarea şi informarea turiştilor. Municipalitatea speră ca acest proiect să contribuie "semnificativ" la majorarea bugetului local, amenajarea terenurilor de sport sau reabilitarea platformelor de gunoi, având efect şi asupra speculei imobiliare. "Chiar şi preţul pieţei, al terenurilor din zonă şi al imobilelor din jurul parcurilor va fi foarte ridicat", este de părere Stelian Ifrim, director executiv la Protecţia Mediului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite