FOTOGALERIE Şmecherii de la volan: sute de şoferi îşi parchează maşinile în parcul bolnavilor, pe spaţiu verde, între copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi îşi parchează zilnic maşinile în Parcul Eroilor, aflat în vecinătatea Spitalului Universitar, fără ca autorităţile să ia vreo măsură.

Părculeţul de lângă Spitalul Universitar din Bucureşti, în zona Eroilor, sectorul 5, s-a transformat de ceva vreme într-o parcare ilegală. Zeci de şoferi care vin să-şi viziteze rudele internate îşi lasă maşinile pe aleile parcului sau pe ceea ce era cândva spaţiu verde. Acum, pământul este plin de urmele roţilor maşinilor care l-au invadat. Doar copacii mai amintesc de parcul de dinainte.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea fotogaleria!

În zonă şi-au făcut apariţia şi foşti boschetari deveniţi „parcagii”, care îi dirijează pe şoferi înspre „locurile libere”. Din parc nu lipsesc nici gunoaiele, şi nici tarabagiii care vând diverse mărfuri. „Nici nu-mi dau seama dacă ăsta e spaţiu verde sau parcare”, a declarat Cristi, un tânăr care venise ieri să viziteze pe cineva din spital. „E trist. Aici ar putea fi amenajat ceva frumos pentru ca oamenii să se bucure de spaţiul verde, dar se pare că nu suntem în stare”, a adăugat tânărul.

Nici Florica Judeţ, o pensionară care, de asemenea, venise în vizită la o rudă înternată nu are o părere bună despre starea parcului: „Aici nu e parcare. E spitalul şi ar trebui să fie amenajat ceva frumos, unde să poată ieşi bolnavii să ia o gură de aer curat”.

Georgeta Ionescu e ceva mai înţelegătoare: „Având în vedere situaţia care este în Bucureşti cu locurile de parcare, probabil că sunt nevoiţi să le lase aici şi poate că ar fi bine să fie amenajată o parcare”, a spus Ionescu. 
   
Nu sunt locuri de parcare


La rândul lor, şoferii se justifică tot prin lipsa locurilor de parcare în zonă. „Nu mi se pare normal, dar aste e viaţa. Toată lumea care vine aici, vine la spital. Mi-ar fi convenit să fie cu bani, de ce nu bagă cu bani? Dacă duci maşina în stradă, ţi-o ridică, iar cele trei parcări ale spitalului sunt doar pentru doctori”, a spus Ion Istrate. „Am parcat aici pentru că nu sunt locuri. Spitalul nu asigură suficiente spaţii. E o întreagă aventură să intri aici şi e şi periculos atât pentru maşini, cât şi pentru oameni. Sunt tot felul de rădăcini şi de canale desfundate”, a spus şoferiţa Marilena Oprea.

Aceasta a adăugat că, în ultima perioadă, a venit zilnic la o rudă internată în spital şi că nu i-a zis nimeni nimic în legătură cu faptul că parchează pe spaţiul verde: „N-a venit niciun poliţist. Stăm aici relaxaţi”.

Parcul va fi reabilitat în acest an

   
Parcul este în administrarea Primăriei Sectorului 5. Potrivit Biroul de presă al instituţiei, parcul ar urma să intre în reabilitare în acest an. Reprezentanţii primăriei spun că până acum aici nu s-a putu face nimic din cauza vremii, dar şi a celor care îşi lasă maşinile după cum îi taie capul. Dar, au mai spus aceleaşi surse, pentru a-i dezobişnui pe şoferi să-şi mai parcheze maşinile pe spaţiul verde, poliţiştii locali au început deja să le lase acestora somaţii, urmând să treacă şi la amenzi.

Atunci când reporterul de la „Adevărul” a realizat acest material în zonă nu se afla niciun poliţist comunitar. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite