Parcul Tineretului, Sinaia Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Parcul Tineretului se lucrează de zor la pârtia de schi şi la patinoarul artificial, care vor fi inaugurate pe 13 decembrie. Bucureştenii se pot bucura iarna aceasta chiar în Capitală de peste 100 de metri de pârtie de schi şi de 1.500 de metri pătraţi de gheaţă artificială.

 “Ţara lui Moş Crăciun” se construieşte zilele acestea, bucată cu bucată. Situată pe platoul din spatele Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului, zona dedicată distracţiilor de iarnă va fi inaugurată pe 13 decembrie, de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Atracţia proiectului este pârtia de schi, prima din Bucureşti, care va fi deschisă, la fel ca şi patinoarul, până la mijlocul lunii februarie.

Două tunuri de zăpadă

Ieri, zeci de muncitori amenajau suprafaţa pentru schiat şi puneau la punct alimentarea cu energie electrică a reflectoarelor şi a tunurilor de zăpadă. “Două tunuri de zăpadă vor fi montate pentru a asigura zăpada de pe pârtie”, a declarat Piedone. Intrarea va fi gratuită, iar săniuţele şi schiurile se vor închiria fără bani, în limita stocului. Tot în Parcul Tineretului va fi organizat şi cel mai mare târg de brazi din Bucureşti şi un târg de Crăciun, amenajat în 20 de chioşcuri.

Sinaia, prea scumpă

Bucureştenii care obişnuiesc să schieze pe pârtiile din staţiunea prahoveană Sinaia cheltuiesc în weekend peste 500 de lei. Astfel, carburantul costă 200 de lei, cazarea pentru două nopţi ajunge la 300 de lei, telecabina 80 de lei patru drumuri, iar un prânz pentru două persoane este aproximativ 200 de lei. Nervii din trafic, de nepreţuit.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite