Bucureşti: Parcul Izvor înverzeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi din Parcul Izvor din Capitală va fi acoperită cu gazon proaspăt, după ce spaţiul verde a fost distrus de mulţimea adunată la concertul Madonnei şi la festivalul berii.

Până azi-dimineaţă, aproximativ 10.000 de metri pătraţi au fost deja acoperiţi cu role de gazon.

„Iarba plantată ar fi ajuns să arate aşa peste aproape doi ani şi nu ar fi avut, oricum, aceeaşi calitate. Covorul de gazon are avantajul de a nu permite altor plante să crească”, a spus Iulian, angajat al firmei Green Shop, care a livrat gazonul.

Pe lângă rolele de gazon desfăşurate de muncitori, peste 45 de platani aşteptau să fie introduşi în pământ de angajaţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) pe marginile aleilor.

O mare parte din suprafaţa parcului a fost distrusă de mulţimea adunată aici cu ocazia concertelor organizate la începutul lunii august. Spectatorii au lăsat atunci munţi de gunoaie, iar o mare parte din instalaţiile de iluminat au fost avariate.

ALPAB a obţinut din închirierea spaţiului un profit de 56.000 de euro, iar gazonul a costat 25.000 de euro. „De la organi
zatorii concertelor am încasat câte 28.000 de euro din închirierea spaţiului“, a declarat Radu Popa, directorul ALPAB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite