Bucureşti: Huţa-huţa în maşina pompierilor, în Parcul Carol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care au trecut, ieri, prin Parcul Carol I au avut ocazia să se plimbe în carele de epocă ale pompierilor, să admire uniformele pe care aceştia le-au folosit acum un secol şi jumătate, sau să guste din fasolea cu ciolan gătită în bucătăria de campanie veche de peste 40 de ani.

 Toate acestea au fost pregătite pentru aniversarea a 165 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de pompieri din Bucureşti. Cei mai bucuroşti de să se ospăţul dat în cinstea „salvatorilor universali“, aşa cum sunt numiţi pompierii în Statele Unite, au fost zece adolescenţi de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Cireşarii 2“ din Capitală, veniţi la eveniment împreună cu însoţitorul lor, Adrian Dragnea.

„Este o ieşire organizată de directoarea centrului. Aşteptăm şi alţi colegi de la alte case de copii din Bucureşti, ca să ne distrăm împreună“, a spus Dragnea.

Copiii s-au distrat cel mai bine

„Cel mai mult mi-a plăcut scara de pompieri şi bărcile. Mie nu mi-e frică de înălţime şi nici de foc. Când mă fac mare, o să mă fac pompier sau poliţist, ca să îi salvez pe oameni din incendiu“, a spus Luca, un viitor pompier, acum în vârstă de 6 ani.

Şi Andrei, în vârstă de 5 ani, a fost entuziasmat de noii parteneri de joacă din parc. „Îmi plac hainele pompierilor şi căluţii. Aş vrea să vină în fiecare zi în parc, să ne jucăm împreună“, a zis tânărul bucureştean, în timp ce se legăna atârnat de una dintre barele unei maşini de pompieri, sub ochii vigilenţi ai mămicii şi surorii lui.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite