Bucureşti: Parchetul General anchetează cazul copilului ars la incubator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ anchetează împrejurările în care un nou-născut a suferit arsuri din cauza expunerii prelungite într-un incubator la Maternitatea Bucur, se arată într-un comunicat.

Procurorii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Cauza a fost preluată de procurorii Parchetului General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Bebeluşul cu arsuri pe 20% din corp după ce a fost uitat în incubator la Maternitatea Bucur din Capitală a suferit, luni dimineaţă, o intervenţie chirurgicală de înlocuire a pielii, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", însă starea lui se menţine gravă, iar pronosticul medicilor este rezervat, după cum anunţă NewsIn.

"Aşteptăm să se refacă ţesutul, pentru că mare parte din acesta este necrozabil. Bebeluşul era ars în partea stângă, la umărul şi la mână, în unele locuri arsurile mergând până la os. Sperăm să îşi revină", a declarat coordonatorul echipei de medici care l-a operat pe copil, prof dr. Dan Enescu.

Asistenta care s-a ocupat de bebeluşul uitat în incubator la Maternitatea Bucur a fost concediată, iar medicul şef de secţie şi asistenta şefă au fost sanctionaţi cu 10% din salariu pe următoarele luni, a decis, luni, comisia de etică din Spitalul Sf. Ioan, care are în subordine şi maternitatea.

O altă sancţiune este aceea că medicul şef de secţie şi asistenta şefă vor fi înlocuiţi din funcţie.

Bebeluşul a fost internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost lăsat prea mult în aparatul de fototerapie de la Maternitatea Bucur şi a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului. "Este vorba de o greşeală umană, nu aparatul este de vină. Aparatura este nouă, sofisticată şi nu se putea întâmpla astfel decât dacă nu a fost îngrijit cum se cuvine. E vorba de o greşeală extrem de gravă", a spus prof. dr. Alexandru Ciocâlteu,  managerul Spitalului "Sfântul Ioan".

Copilul s-a născut pe 11 noiembrie, la aceeaşi maternitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite