Bucureşti: "Prinţul" falsificatorilor de carduri din Craiova a fost adus la Parchetul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii, echipaje ale Jandarmeriei şi poliţiştii de la Crimă Organizată au percheziţionat, azi-dimineaţă, 29 de domicilii din Craiova, Constanţa şi Bucureşti, în vederea destructurării unor reţele de falsificatori de carduri. Iustin Covei, unul dintre capii reţelei reţinuţi azi-dimineaţă, este fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii au urmărit desfiinţarea a trei grupuri infracţionale care erau coordonate de Mihăilă Jean Marin zis „Jan”, Nicolae Drivan Florin zis „Fulgerică”, Călin Ionel zis „Nixon”, Covei Iustin şi Hălănei Petre, din Craiova.

Membrii reţelei falsificau şi fabricau dispozitive de citire de carduri şi de informaţii de pe carduri care erau montate pe ATM-uri din ţări din orient, precum Iordania şi Tunisia. În aceste ţări erau obţinute informaţii de pe carduri, care apoi erau clonate în România.

Cu ajutorul cardurilor false au fost extrase din bancomate mai multe zeci de milioane de euro.

„Au instalat camere de luat vederi deasupra bancomatelor cu ajutorul cărora furau pin-urile. Informaţiile erau trimise în România, în laboratorul de acasă la Covei, unde erau confecţionate cardurile. Cardurile erau trimise înapoi în ţările respective de unde membrii reţelei scoteau banii şi îi transferau în alte conturi”, au declarat surse din interiorul Parchetului Bucureşti. 

 
 „Prinţişorul” lumii interlope, luat pe sus de mascaţi

Printre cei reţinuţi azi-dimineaţă se află şi Iustin Covei, fiul unui judecător al Curţii de Apel din Craiova. Tânărul, care era denumit „prinţişorul” în lumea interlopă, a fost scos de mascaţi, azi-dimineaţă la ora 10.30, din casa bunicilor săi din Craiova, de pe strada Brazda lui Novac nr.63.

Iustin a fost implicat în mai multe scandaluri, a înjunghiat o fată, a provocat un accident de circulaţie, a bătut un poliţist. Toate faptele lui, chiar dacă erau penale, au fost soluţionate de magistraţii din Craiova cu neînceperea urmăririi penale.

„Bine că l-au luat", spun vecinii

"Ne teroriza, era violent şi ameninţa pe oricine nu-i convenea. De când s-a mutat la la bunicii lui nu mai avem somn. Face curse cu maşina, are un BMW cu care face raliuri şi zgomotul este infernal”, a povestit, temător, un vecin.

Oamenii se tem de influienţa familiei tânărului şi de interlopii cu care acesta era în cârdăşie. „În fiecare noapte intrau şi ieşeau peroane dubioase cu geamantane mari. Băiatul învârtea banii cu lopata, nu avea cum să-i aibă pe căi legale pentru că tatăl său, care este magistrat, face parte din categoria celor care se plâng de salariile mici din sistem”, a spus un alt vecin.


"Iustin este un teribilist, folosit de interlopi drept faţadă"

„Iustin  Covei este şi nu este capul reţelei. Este un fel de faţadă în dosul căreia se ascund marii mafioţi, un tânăr teribilist care vrea să se simtă important şi de această slăbiciune au profitat adevăraţii interlopi”,au mai spus surse din cadrul parchetului.

Procurorii nu au putut oferi încă informaţii cu privire la numărul exact al celor reţinuţi dar există certitudinea că doi dintre capii reţelei, Ionel Călin zis „Nixon”, care mai este cercetat şi pentru trafic de droguri, şi Iustin  Covei, au fost reţinuţi şi trimişi la Parchetul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.  

CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE REŢEA DE FALSIFICATORI DE CARDURI DIN BANAT, CARE A FURAT DIN CONTURILE A ZECI DE ITALIENI ŞI OLANDEZI :

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite