Parcările subterane, gata până în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şantierul de la viitoarea parcare subterană Universităţii este închis, iar la „Charles de Gaulle” muncitorii abia pregătesc terenul prin mutarea monumentului „Crucea Secolului”.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, săpăturile la parcajul din Piaţa Universităţii se reiau săptămâna viitoare.

Muncitorii curăţau, aseară, terenul din intersecţia Charles de Gaulle pentru a face loc lucrărilor pentru viitoare parcare subterană. Monumentul de peste 20 de tone amplasat aici, „Crucea Secolului”, va fi mutat provizoriu la intersecţia Bulevardului Aviatorilor cu Şoseaua Nordului, în faţa Ambasadei Chinei.

„Am început lucrările de luni, 3 ianuarie, şi cred că vom fi gata sâmbătă”, a spus unul dintre muncitori. Excavatoarele cărau pământul din zona monumentului pentru a face loc altor utilaje ce vor ridica crucea uriaşă din intersecţie.

Proiectul prevăzut pentru Piaţa Charles de Gaulle cuprinde pasaj pietonal, dar şi pasaj rutier şi parcaj subterane. Parcarea va avea 603 locuri, dispuse pe trei niveluri, într-o suprafaţă de 36.000 de metri pătraţi. Construcţia va fi finalizată în martie 2013. „Aceste parcări sunt realizate în parteneriat public-privat şi atrag peste 170.000.000 de euro“, a spus Bogdan Hreapcă, directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei.

Mutare cu scandal

Transferarea monumentului „Crucea Secolului” din Piaţa Charles de Gaulle este temporară, precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) într-un comunicat. Potrivit PMB, lucrările pentru mutarea monumentului „Crucea Secolului” au fost începute în baza unui prim aviz dat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) în care se aproba mutarea, dar nu pentru locul propus de municipalitate, ci într-un amplasament indicat de minister.

La Universitate, lucrările „au îngheţat”

Nici urmă de muncitor nu se vedea, aseară, în centrul Bucureştiului. Utilajele au încremenit, iar stratul de zăpadă a acoperit gropile în care au fost descoperite, acum două luni, morminte de secol XVI.

„Din cauza vremii am oprit lucrările, dar a fost şi perioada Sărbătorilor, când muncitorii au avut liber. Ne încetineşte şi partea de arheologie, pentru că mai avem mult de săpat, însă, de săptămâna viitoare, reluăm lucrul”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Bogdan Şoşoacă, director executiv Direcţia de Investiţii din PMB.

Anul acesta, Primăria se pregăteşte de lucrări şi în alte locuri aglomerate din oraş: Edgar Quinet, Valter Mărăcineanu, Piaţa Dorobanţi şi Piaţa Alba Iulia. În plus, vor fi construite două parcări “inteligente” pentru navetiştii din jurul Capitalei, una la capătul de linie al tramvaiului 5 şi una pe Bulevardul Aerogării.

Unde şi când vom avea parking

Loc    Perioadă de realizare
Piaţa Universităţii    septembrie 2010-ianuarie 2013
Piaţa Charles de Gaulle    ianuarie 2011-martie 2013
Strada Edgar Quinet    2011-2014
Piaţa Alba Iulia    2011-2014
Piaţa Walter Mărăcineanu    2011-2013
Piaţa Dorobanţi    2011-2013

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite