Bucureşti: Parcările cu plată, dispută între Primăria Capitalei şi firma Dalli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dalli îşi administrează încă parcările cu plată, chiar dacă Primăria Capitalei a anunţat că, începând de astăzi toate parcările exploatate de această societate vor trece în administrarea Primăriei.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, contractul încheiat cu Dalli este nul de drept, iar societatea trebuie să predea Primăriei toate parcările pe care le administra.

Noi am înştiinţat societatea Dalli că este necesar să predea Primăriei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum, deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea şi am trimis notificările“, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Încă se judecă pentru 11 parcări
De partea cealaltă a baricadei, reprezentanţii Dalli spun că o eventuală preluare a parcărilor de către Primărie ar fi neconformă contractului în vigoare şi „îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă instituţia publică pentru abuz în serviciu”, conform unui comunicat de presă emis astăzi.

Ei îşi desfăşoară normal activitatea şi nu au de gând să renunţe la parcări în urma unor simple notificări. “Contractul e încă în vigoare. Dacă e nul sau nu, poate fi dovedit doar în instanţă”, a spus, în legătură cu legalitatea contractului, Radu Jianu, administratorul Dalli Exim SA.

El a completat: „ Până acum am primit doar notificări. Noi vom renunţa la parcări doar dacă se emite o dispoziţie din partea Primarului General care prevede evacuarea noastră, sau dacă există o decizie judecătorească. În oricare din cazuri, noi vom ataca în instanţă. Deja există un proces din noiembrie, anul trecut, când Primăria ne-a luat 11 parcări.”


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite