FOTOGALERIE Parcarea subterană de la Universitate, gata în iulie. În piaţă nu vor mai fi puse ţepuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a anunţat astăzi un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de la parcarea subterană din Piaţa Universităţii.

Astfel, aceasta ar urma să devină funcţională pe 20 iulie, data până la care se speră să fie finalizate şi lucrările de la suprafaţă.

"Vrem ca parcarea să fie funcţională pe 20 iulie şi sperăm ca până atunci să fie finalizată şi amenajarea pieţei de deasupra", a declarat Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei.

Parcarea subterană de la Universitate, gata în iulie

CLICK pe imaginie pentru a vedea fotogaleria!

Până în prezent au fost finalizate lucrările la întreaga structură a parcării. Mai sunt de executat lucrări la instalaţii, care au fost realizate până acum în proporţie de 95%, la rampele de acces (finalizate 75%) şi la hidroizolaţie (finalizată 30%). De asemenea, se mai lucrează la finisajele interioare.

Parcarea este structurată pe trei niveluri şi va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete.

Suprafaţa terenului pe care se contruieşte parcarea este de 8.507, metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată, pe cele tri niveluri subterane, este de 14.025 metri pătraţi. 

Trei accese

Parcarea va avea trei accese, unul pe strada Academiei, unul pe strada Toma Caragiu şi una înspre gura de metrou. Accesul de pe strada Academiei va fi doar pentru intrare, iar cel dinspre gura de metrou, numai pentru ieşire. Accesul de pe strada Toma Caragiu va fi interschimbabil, în funcţie de nivelul de trafic. Parcarea va fi prevăzută cu scări la fiecare acces. Totodată, la accesul de pe strada Toma Caragiu va exista şi un lift cu o capacitate de şase persoane.

Lucrările la parcare au început în septembrie 2010, prin mutarea celor patru statui din piaţă în Parcul Izvor. În perioada noiembrie 2010 - iunie 2011 au fost demarate şi finalizate lucrările arheologice. Lucrările de contrucţie au început în iunie 2011. Cele patru statui au fost readuse înapoi în Piaţa Universităţii la începutul lunii mai a acestui an. 

Primăria Capitalei, în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România şi Filiala Bucureşti a Ordinului, a organizat, în perioada 24 august - 3 noiembrie, un concurs de soluţii pentru amenajarea spaţiului suprateran de deasupra parcării. Concursul a fost câştigat de o echipă formată din trei arhitectedin Italia, Franţa şi România: Ambra Fabi, Simona Dirvariu şi Carole Lenoble.

Fără ţepuşe

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, în piaţa nu vor mai fi amplasaţi stâlpii de iluminat cu aspect de ţepuşe din proiectul care a ieşit câştigător. Astfel, în piaţă ar urma să fie un iluminat clasic, asemănător cu cel din Centrul Istoric. Proiectul câştigător ar putea fi realizat intergal în anii următori. Amenajarea suprafeţei de deasupra va fi realizată din fondurile firmei care a concesionat parcarea.

Parcarea va putea fi folosită şi de cei care locuiesc sau lucrează în zonă. Tarifele pentru parcare vor fi stabilite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi vor fi mai mari decât în zonele periferice ale oraşului.

Valoarea investiţiei este de 18 milioane de euro. 

Parcarea de la Inter, unită cu cea din strada Edgar Quinet

Municipalitatea a anunţat cu această ocazie şi că parcarea subterană care va fi realizată pe strada Edgar Quinet va fi unuită cu cea de la Intercontinental. Astfel, în cele două parcări se va putea intra pe rampa care există acum pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Parcarea subterană de pe strada Edgar Quinet va avea o capacitate de aproximativ 320 de locuri şi va fi realizată tot în parteneriat public privat de firma care a concesionat şi parcarea din Piaţa Universităţii şi care a cumpărat şi parcarea subterană de la Intercontinental. Aceasta va intra într-o reabilitare totală, urmând să facă parte din reţeaua de parcări publice ale oraşului. Proprietarul a acceptat, sub contract cu Primăria Capitalei, să folosească tarifele care vor fi stabilite de Consiliul General. Astfel, în următoarea perioada de timp, în zona Universităţii, şoferii vor avea la dispozitie peste 2.000 de locuri în parcări publice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite