Parcarea pe piste, blocată de stâlpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că de anul viitor toate traseele cu piste pentru biciclişti din Bucureşti vor fi îngrădite cu stâlpişori pentru a-i împiedica pe şoferi să

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că de anul viitor toate traseele cu piste pentru biciclişti din Bucureşti vor fi îngrădite cu stâlpişori pentru a-i împiedica pe şoferi să mai parcheze pe ele.

“Din 2009 vom înteţi şi controalele, iar de data aceasta nu vom rămâne la avertizări, ci vom sancţiona fiecare şofer indisciplinat”, a declarat subcomisarul Ionuţ Vlăsceanu, de la Brigada de Poliţie Rutieră.

Agenţii vor fi cu ochii şi pe autoturismele parcate ilegal pe toate străzile Bucureştiului, pentru că ridicarea autoturismelor, metodă folosită doar în sectoarele 2 şi 3, ar putea fi aplicată şi în restul Capitalei din 2009.

Reprezentanţii primăriilor încearcă în acest fel să reducă numărul de autoturisme care îngreunează circulaţia rutieră, care ocupă spaţiile destinate bicicliştilor sau pietonilor. Sectorul 6 ar fi următorul sector de unde vor fi ridicate autoturismele parcate neregulamentar.

Licitaţia pentru ridicarea autoturimelor a fost deja încheiată, urmând ca în cel mult trei săptămâni să înceapă acţiunile de ridicare. Următorul sector este cel administrat de primarul Cristian Popescu Piedone, unde în luna august consilierii locali au aprobat această măsură.

Tot de anul viitor ar trebui să înceapă lucrările la mai multe parcări subterane. În Master Planul aprobat de municipalitate sunt cuprinse 70 de parcări subterane, primele 15 amplasamente fiind deja avizate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite