Bucureşti: Parcarea în Capitală mai scumpă decât la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care parchează în centrul Capitalei plătesc aproximativ 205 dolari pe lună, cu 30 de dolari mai mult decât în Berlin

Capitala se situează pe locul 16 între cele 48 de oraşe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, conform datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.
Anul trecut, bucureştenii care parcau în centrul Bucureştiului, plăteau cu 50 de dolari mai puţin, Capitala se plasându-se atunci pe locul 11 în top. Clasamentul Colliers International a analizat preţurile locurilor de parcare din centrul Bucureştiului care nu sunt ocupate pe bază de abonament.

Preţurile din Bucureşti sunt similare cu cele din capitalele ţărilor baltice. Astfel în Riga, capitala Letoniei, cetăţenii plătesc 200 de dolari pe lună, la Vilnius, capitala Lituaniei costul este de 205 de dolari, iar la Tallin, capital Estoniei aproximativ 226 de dolari pe lună.
Totodată, un preţ similar celui de la Bucureşti este în oraşul olandez Eindhoven, unde parcarea costă 203 dolari pe lună.

La Londra, cel mai scump
Cele mai mari preţuri sunt la Londra. În City, centrul de afaceri al Londrei, preţurile ajung la aproximativ 1.020 de dolari, iar în cartierul West End acestea sunt în jurul a 955 de dolari. Preţuri de peste 500 de euro pe lună sunt şi la Amsterdam, unde parcarea costă 805 dolari şi în oraşul elveţian Zurich, recunoscut ca fiind unul dintre oraşele cu cele mai ridicate standarde ale vieţii. Aici parcarea costă 515 dolari pe lună.

Pe de altă parte cele mai ieftine parcări sunt în Africa de Sud. La Johannesburg, oraşul cu cel mai scăzut cost al vieţii conform companiei britanice Mercer, locuitorii plătesc în jur de 71 de dolari pe lună.
Tarifele din Bucureşti sunt mai scumpe decât la Berlin, unde costul pe lună este de 177 de dolari, Varşovia (184 de dolari), în Lisabona (170)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite