FOTOGALERIE Parcarea de la Arena Naţională, gata într-o lună. Clădirea va avea o faţadă verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua construcţie supraetajată va avea 1.366 de locuri pentru autoturisme, deasupra ei vor fi amenajate terenuri de sport, iar faţada va fi acoperită cu iederă

Parcarea supraterană de lângă Arena Naţională va fi gata peste o lună, au anunţat ieri reprezentanţii Primăriei Capitalei. Construcţia va avea 1.366 de locuri, din care 1.250 vor fi pentru marele public, iar restul, pentru organizatorii evenimentelor care vor avea loc pe stadion.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea cum va arată viitoarea parcare!

Construcţia are trei niveluri şi o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi. Până în prezent a fost finalizată structura pentru parter şi primele două etaje şi se lucrează la cel de-al treilea nivel. De asemenea, parcarea a fost racordată la canalizarea Arenei Naţionale. Totodată, instalaţia electrică de iluminat a fost montată la parter şi la primul etaj. De altfel, două niveluri ale parcării, cu un total de 700 de locuri, au fost folosite deja la finala UEFA Europa League care a avut loc săptămâna trecută pe Arena Naţională.  

Faţadă verde

Deasupra parcării va fi amenajat un teren de fotbal cu o suprafaţă similară cu a unuia oficial. Lângă terenul de fotbal vor mai fi realizate un teren de baschet şi unul de tenis. Suprafeţele vor fi acoperite cu materiale artificiale specifice. Una dintre faţadele clădirii va fi verde. Astfel, de structura aparentă din beton va fi ancorată o armătură uşoară din aluminiu de care va fi prinsă o reţea de tip plasă pe care va creşte iederă perenă. Pe laturile dinspre nord şi est vor fi montate şi parazăpezi pentru ca parcarea să poată fi folosită şi iarna. Ramplele parcării vor fi prevăzute cu sisteme anti-îngheţ. Clădirea va fi prevăzută şi cu lifturi. În spatele parcării va fi construită şi o spălătorie pentru maşini.

Parcare cu taxă

În parcare se va putea intra de pe aleea de acces la Arena Naţională dinspre Bulevardul Basarabiei. Parcarea va putea fi folosită atât de cei care vor participa la evenimentele organizate pe Arena Naţionala, cât şi de cei care locuiesc în zonă, contra cost. „Parcarea va fi cu taxă. Municipalitatea îşi va amortiza astfel investiţia în parcare”, a declarat Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Generale de Dezvoltare şi Investiţii din Primăria Capitalei. Nivelul taxelor nu a fost stabilit deocamdată, dar pentru riverani acestea ar putea fi apropiate de cele care se plătesc pentru parcările de reşedinţă.
În afară de acestă clădire încă neterminată, lângă Arena Naţională mai sunt disponibile pentru maşini 200 de locuri în garajul subteran, precum şi 500 de locuri în jurul stadionului.

Lucrările la parcare au început în luna septembrie a anului trecut. Construcţia este realizată de asocierea SC Bauunternehmung Granit GMBH & Unicon SA & SC Procema Engeneering SRL. Valoarea contractului este de 35,18 milioane de lei, fără TVA.

Complexul sportiv, deschis după 23 mai

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au mai anunţat ieri şi că parcul din jurul stadionului va fi deschis pentru public după finala Cupa României, care va avea loc pe Arena Naţională pe data de 23 mai. Astfel, bucureştenii vor putea să se plimbe pe jos sau cu bicicleta în curtea stadionului. De asemenea, municipalitatea vrea să organizeze în jurul complexului sportiv o serie de târguri şi de evenimente în aer liber.



 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite