Parc de 10 milioane de lei în locul unui teren viran de la marginea zonei Colentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe suprafaţa de aproape două hectare se vor construi spaţii de recreere, piste pentru biciclişti, locuri de joacă pentru copii. Întreg parcul va fi supravegheat video.

Primăria Sectorului 2 a obţinut finanţare europeană pentr amenajarea unui parc pe un  teren viran. Este vorba de u suprafaţă de 1,96 hectare din Cartierul Ion Creangă, la marginea zonei Colentina, în apropiere de Voluntari.

Băncuţe şi terenuri de joacă în locul gunoaielor

Terenul pe care va fi construit parcul este acum ocupat de gunoaie şi resturi de la construcţii. Vor fi plantaţi pomi şi flori, iar anumite zone vor fi amenajate ca terenuri de sport şi ca piste pentru biciclişti. Mai mult, pe alei vor fi instalate centre electronice de informare, iar întreg parcul va fi monitorizat cu opt camere de supraveghere.

Valoarea totală a investiţiei este de 9,7 milioane de lei. Peste şase milioane de lei vin de la Uniunea Europeană, 1,2 milioane de lei sunt oferiţi de Guvernul României, iar finanţarea Primăriei Sectorului 2 este de 2,3 milioane de lei.

Parcul va fi construit în cel mult un an. În Cartierul Ion Creangă nu există zonă verde amenajată, iar de noul parc vor beneficia peste 25.000 de persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite