Bucureşti: Mii de bucureşteni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii bucureşteni care nu au putut pleca la sărbătoarea religioasă „Sf. Parascheva“ desfăşurată la Iaşi zilele acestea, au putut participa la slujbele religioase din bisericile din Capitală. Şaptesprezece biserici parohiale din Capitală şi-au serbat astăzi hramul cu prilejul sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sute de credincioşi s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva“ a parohiei „Sfânta Vineri“ - Nouă din Bulevardul Nicolae Titulescu.

Oamenii au stat mai mult de o oră la coadă pentru a se închina la moaştele sfintei. „Sunt bolnavă şi nu am cum să fac un drum atât de lung până la Iaşi. Sunt şi aici o parte din moaştele Sfintei Parascheva şi am venit să mă închin la ele. Nu cred că este important unde te închini atâta timp cât faptele tale sunt bune“, a spus Camelia Tabără, în vârstă de 32 de ani.

La slujba oficiată de Preafericitul Părinte Daniel se adunaseră până la ora 12.00 peste 2.000 de bucureşteni. Preafericitul Părinte Daniel a participat la hramul a două biserici parohiale şi o mănăstire din Bucureşti, care o au ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

La slujba de la Cotroceni au venit doar câteva persoane
Şi la biserica de la Palatul Cotroceni a fost organizată de asemenea o slujbă religioasă cu ocazia acestei sărbători. Slujba, care a început la ora 9.00 şi s-a încheiat la ora 12.00 nu a adunat decât vreo 40 de persoane.

Mulţi dintre cei prezenţi veniseră cu scopul de a vizita biserica ce fusese deschisă duminică. „Nu am venit duminică pentru că era multă lume. Nu ştiam că astăzi este slujbă de Sfânta  Parascheva“, a spus Şerban Elena în vârstă de 70 de ani. Alţii veniseră la muzeul de la Palatul Cotroceni sau se aflau doar în trecere şi s-au oprit pentru câteva minute pentru a asculta slujba.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite