Palatul CFR, mărul discordiei în Ministerul Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a preluat ieri Palatul CFR, clădirea din faţa Gării de Nord în care funcţioneză instituţia, de la Grupul de Exploatare şi Întreţinere Palat CFR.

„Decizia preluării pachetului de acţiuni vine ca urmare a emiterii unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, care obliga CFR SA la plata datoriei către MTI.

Ministerul a preluat pachetul de acţiuni deţinut de CFR SA la Grupul de Exploatare şi Întreţinere Palat CFR în contul stingerii unei creanţe de 109.253.456,5 lei, originea datoriilor fiind nejustificarea unor sume de bani alocate sub formă de împrumut”, se arată într-un comunicat al ministerului. Reprezentanţii ministerului susţin că acestea datorii au continuat să se acumuleze în perioada 2007-2009 din cauza subfinanţării sistemului feroviar.

Executare silită în loc de investiţii

Sindicaliştii din sistemul feroviar acuză Ministerul Transporturilor că “în loc să aloce fondurile necesare reparaţiei liniilor de cale ferată, preferă să execute silit compania CFR de toate activele sau banii de care aceasta mai dispune”.

“În celelalte ţări din Uniunea Europeană, statul alocă fonduri pentru reconstrucţia infrastructurilor la costuri minime, în timp ce în România, MTI se dovedeşte un adevărat cămătar care preferă blocajul economiei în locul ieşirii din criză”, a declarat o sursă din cadrul CFR.

De asemena, sindicaliştii sunt de părere că Palatul CFR va avea soarta hotelului Astoria, piredut acum doi ani tot din cauza unei datorii.
Palatul CFR este situat în sectorul 1, în imediata apropiere a Gării de Nord. În clădire au sediul, printre altele, MTI şi mai multe companii aflate în subordinea instituţiei.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite