Bucureşti: „Păcat de Palatul Şuţu!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul secretar general de stat în cadrul Ministerului Culturii, Virgil Niţulescu, cel care s-a ocupat ani de zile de muzee, susţine că Muzeul Municipiului Bucureşti este cel mai prost promovat dintre toate din Capitală.

Astfel, el se alătură campaniei “Muzeele-cavou ale Capitalei”, derulată în ziarul “Adevărul” şi care urmăreşte depistarea şi relansarea instituţiilor de cultură care deţin patrimoniu valoros.
“Problema Muzeului Bucureşti este că are o promovare extrem de proastă, în condiţiile în care deţine un uriaş patrimoniu expozabil. Este absolut lamentabil ce se întâmplă acolo!”, a precizat Virgil Niţulescu.  El a adăugat că tot ce poate acest muzeu este să adune aceeaşi 40 de oameni la un vernisaj, după care să lase expoziţia să moară.
De aceeaşi situaţie se plâng şi o parte a angajaţilor Muzeului Capitalei, care au avut curajul să nu semneze o listă care circulă prin instituţie şi care se vrea a fi un protest faţă de Campania “Adevărul”.    

Trecătorii nu ştiu ce se află în Palatul Şuţu 

“Totul vine de la comoditatea cu care se tratează proiectele de promovare. Astfel s-a ajuns ca oamenii care trec prin faţa Palatului Şuţu să nu ştie ce este în clădirea respectivă. Este păcat!”
, a mai spus fostul secretar de stat. Singura “critică amiabilă” pe care Niţulescu i-o face directorului Muzeului Municipiului Bucureşti, Ionel Ioniţă, este aceea că nu ştie să se lupte pentru interesele instituţiei, că “doar aşteaptă miracole” de 13 ani.
Luni, 6, iulie, o comisie din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti va efectua un control la Muzeul Bucureşti.

"Problema Muzeului Bucureşti este că are o promovare extrem de proastă, în condiţiile în care deţine un uriaş patrimoniu expozabil" - Virgil Niţulescu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite