Bucureşti: Adrian Păduraru face emisiuni de televiziune, dar n-are televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul, care mai dă încă autografe pe DVD-uri cu „Declaraţie de dragoste“, este realizator de emisiuni de radio şi pregăteşte un show de televiziune. În casa lui însă nu există televizor.

BUCUREŞTI: Alexandru Ciucu îmbracă familia regală
BUCUREŞTI: Rodica Ionescu, dascălul de olimpici

Există roluri în cariera unui actor care rămân de referinţă. Actorul Adrian Păduraru a făcut cunoştinţă cu celebritatea în urmă cu 24 de ani când a jucat în „Declaraţie de dragoste“.

De atunci au urmat nenumărate filme şi spectacole de teatru care l-au făcut pe actor să capete dragostea publicului. Tabloidele s-au grăbit să-i disece viaţa personală şi să croiască poveşti în jurul ei.

Astăzi, actorul preferă să nu scoată o vorbă despre cea cu care îşi împarte viaţa, însă nu ţine nimic ascuns în ceea ce-i priveşte profesia.

Repetă pentru spectacolul de teatru „Plicul“ de Liviu Rebreanu care va avea premiera la 19 decembrie, la Suceava, pregăteşte un lungmetraj în regia lui Alex Maftei şi de ceva vreme a descoperit că-i place să facă pe gazda de evenimente culturale şi nu numai. „Am inventat şi un termen pentru ce fac eu, „Art MC“, mă gândesc chiar să-l înregistrez la OSIM”, spune râzând actorul.

Jurnalistul - actor fără televizor


Mai are o emisiune ce se difuzează de două ori pe săptămână la Radio3Net „Florian Pittiş“. „Emisiunea se numeşete „Întâmplător“, şi am invitaţi oameni care au ceva de spus, chiar dacă nu sunt intens mediatizaţi“, spune el. Pregăteşte şi o emisiune de televiziune ce se va numi „Portrete Adrian Păduraru“ şi va realiza, aşa cum spune şi numele emisiuni, în 48 de minute portretul unui om de cultură.

Mai are timp să se ocupe şi de un program educaţional numit „Aed Ludens“ care îşi propune să ajute elevii să-şi dezvolte personalitatea prin artă. „Nu-mi ajunge să fiu actor, simt nevoia să-mi transmit gândurile, vorbele nu doar prin chingile unui text şi ale unui spectacol. Simt nevoia să exprim mai multe“.

Cam asta ar fi explicaţia pe care Adrian Păduraru o dă vieţii aglomerate pe care o trăieşte în prezent. Omul de radio şi televiziune a renunţat de mai bine de un an la televizor.

„A dispărut firesc. În ultimi ani mă uitam tot mai puţin la televizor, până când am văzut că este doar o cutie pe care se pune praful şi atunci am ales să renunţ la el. Nu-mi este de folos pentru că televizorul nu transmite nimic nou. Sunt aceleaşi emisiuni suburbane care ţin sezoane întregi. Prefer internetul pentru a vedea emisiunile care-mi plac precum „Profesioniştii“, „100% garantat“, în general emisiuni de cultură“, spune actorul.

Ca să-şi documenteze emisiunile se foloseşte de internet sau de videoproiector. Nu citeşte reviste sau ziare şi nici nu se uită la fotbal.

Întrebări şi răspunsuri

A murit Gheorghe Dinică. Cât de mult l-aţi cunoscut?

E greu să vorbesc despre asta acum. Am plâns în ziua în care am auzit vestea. Este foarte trist. L-am cunoscut nu foarte bine în relaţia umană, dar l-am admirat şi l-am iubit.

Care vă este cel mai drag rol pe care l-aţi jucat?

Peer Gynt. Este cel mai complex, cel mai bogat rol din istoria dramaturgiei. Este un rol fascinant, poate mai mult decât Hamlet, o demonstraţie frumoasă de la un capăt la celălalt. Întrebarea fundamentală a personajului este „Cine sunt eu însumi?“

V-aţi pus această întrebare?


Da, când am început să-l joc chiar mi-ai zis că ar trebui ca la ultima reprezentaţie o să am şi un răspuns la această întrebare. Rolul mi-a schimbat viaţa

Ce-i place
„Îmi plac dulciurile, toate dulciurile, îmi plac fructele dulci, florile dulci, şi prefer să mă opresc aici“, spune râzând, actorul

Ce nu-i place
„Detest, urăsc, mă exasperează prostia, mitocănia, agresivitatea“, mărturiseşte Adrian Păduraru.

Profil

Data şi locul naşterii 17 aprilie 1960
Profesie: actor
Studii: Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică
Familie: are o fată, Maria, de 18 ani

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite