PROTEST Asigurările de sănătate au băgat taximetriştii în boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de membri ai Asociaţiei pentru Drepturile Taximetrişitlor Independenţi (ADTI) au participat astăzi, în Piaţa Victoriei, la un miting de protest faţă de faptul că trebuie să plătească retroactiv asigurările de sănătate pe ultimii cinci ani.

Taximetrişii îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, că are o atitudine „lipsită de transparenţă” faţă de ei şi că i-a adus pe toţi cei care sunt înregistraţi ca Persoană Fizică Autorizată (PFA) în pragul disperării.

„Ministrul doreşte de la noi plăţi retroactive pe ultimii cinci ani, plus penalităţi, deşi nu a prestat pentru cei mai mulţi dintre noi nicio activitate gratuit. Dorim echitate între PFA şi societăţile comerciale care atunci când se agajează o persoană şi încheie contract de asigurări medicale în numele său nu este obligată să plătească retroactiv pe ultimii cinci ani asigurări medicale”, ne-a declarat Gheorghe Gavrilă, unul dintre taximetriştii prezenţi la manifestare care lucrează pe cont propriu din ‘92.

Cheltuie 27 de milioane, câştigă doar 10

O altă problemă pe care şoferii o reclamă este invazia taximetriştilor veniţi din oraşele de pe lângă Capitală, care plătesc impozite locale mult mai mici, dar operează în Bucureşti.

„Sunt maşini de Giurgiu care fac taximetrie aici, pe teritoriul nostru, pentru care noi plătim un impozit de lux practic. Ne iau pâinea de la gură! De exemplu eu plătesc 4 milioane în fiecare lună pentru cartea de muncă, 2 milioane pentru dispecerat, 3 milioane  pentru rata maşinii, 2 milioane impozit şi 15-20 de milioane pe combustibil. Mie îmi rămâne în jur de 10 milioane la sfârşit de lună. Sunt muritor de foame dar plătitor de taxe!”, exclamă Adrian Axinte, un şofer te taxi în vârstă de 53 de ani.

Tot astăzi, din cauza protestului circulaţia rutieră pe Bulevardul Aviatorilor a fost  restricţioată timp de aproape patru ore, iar maşinile 122 şi 381 şi-au modificat şi ele traseul din cauza protestului.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite