PORŢI DESCHISE LA TVR De Ziua Naţională, Herta Muller este invitată la "Profesioniştii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 1 decembire, TVR 1 difuzează o serie de programe şi transmisiuni speciale, dedicate Zilei Naţionale a României.

De la ora 13.00, Eugenia Vodă o are invitată la "Profesioniştii" pe scriitoarea germană de origine română Herta Muller, laureată în 2009 cu Premiul Nobel pentru Literatură.

La fel ca anul trecut, Marina Almăşan Socaciu este, începând de la ora 14.20, gazda unui show maraton, în care TVR îi sărbătoreşte pe românii care au obţinut performanţe în competiţii internaţionale.

Ediţia specială "Ne vedem la TVR... de 1 Decembrie" va avea o durată de aproape patru ore, iar întâlnirile cu aceşti „campioni” din sport, muzică, teatru, dans etc. vor alterna cu un concert folcloric desfăşurat în curtea Televiziunii Române, care îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să-i calce pragul.

Paula Seling şi Ovi, campioana mondială la bârnă Ana Porgras, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, trupa Millenium, campionul mondial la haltere Valeriu Calancea, actorul Bogdan Stanoevici, Adrian Daminescu, trupa de refugiaţi africani Gloria, Victor Yila, grupul Allegretto, dar şi maestrul cofetar Adriana Ibrean, elevi olimpici, Eduard Leaţă – câştigător al concursului internaţional de chitară clasică de la Belgrad – sau muzica militară a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor fi prezenţi în platoul TVR 1.

În paralel, în curtea TVR, vor avea loc demonstraţii culinare şi expoziţii ale meşteşugarilor din toată ţara.

De la ora 18.30, TVR 1 a programat difuzarea documentarului Cavalerii cerului (Knights Of The Sky - SUA, Romania, 2010), în regia tânărului Nicholas Dimăncescu, american de origine română, care a realizat filme despre familia lui din România şi despre Războaiele Mondiale.

Piesele pentru Eurovision, în premieră la TVR

Seara va aparţine divertismentului, astfel că, de la ora 21.10, Gianina Corondan şi Ovi vor fi gazdele emisiunii în direct Eurofan.

Pentru că este prima oară înainte de finala din 31 decembrie când concurenţii la Selecţia Natională Eurovision 2011 îşi pot face cunoscute piesele din concurs, integral, acest program le oferă şansa să-şi prezinte atuurile în faţa telespectatorilor care urmează să-i voteze.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României se încheie cu filmul "Tertium non datur" (Franţa, România, 2005), difuzat la TVR 1 de la 23.30. În regia lui Lucian Pintilie şi avându-i ca protagonişti pe Victor Rebengiuc, Gabriel Spahiu şi Bogdan Stanoevici, filmul este o ecranizare după povestirea „Capul de zimbru”, de  Vasile Voiculescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite