Orient Express, localul-vagon din Centrul Vechi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un restaurant în formă de vagon de tren staţionează pe termen nelimitat pe strada Smârdan. Deshis în urmă cu o lună, restaurantul Orient Express, care poartă numele faimosului tren, a garat în centrul Capitalei.

Click aici pentru fotogalerie

Un bucureştean pasionat de călătoriile cu trenul a avut o idee originală: şi-a deschis un restaurant în formă de vagon de tren. Deoarece unul dintre cele mai cunoscute trenuri-restaurant este Orient Express-ul, Laurenţiu Brăileanu, patronul localului, nu a stat mult pe gânduri şi a denumit localul său după celebrul tren.

„Eu călătoresc destul de mult cu trenul. Orient Express este un tren excepţional şi este un nume simplu, se rosteşte la fel în toate limbile, nu îţi trebuie un accent special“ a spus Laurenţiu.

Restaurantul este destul de mic, cu aproximativ 25 de locuri, dar iese în evidenţă prin design şi atmosferă. Pereţii sunt acoperiţi cu lemn masiv, tavanul este construit ca o arcadă, iar pe fiecare masă este o veioză, care dă un aer de intimitate. În plus, pe pereţi sunt puse tablouri cu oraşele prin care trece Orient Expressul, precum Veneţia, Budapesta, Sighişoara sau Praga, dar şi o hartă cu întregul traseu al trenului.

Astfel, persoanele care intră aici pentru a servi prânzul sau cina vor vizita marile oraşe ale lumii, stând pe un simplu scaun de restaurant. „Am vrut să ies în evidenţă cu ceva. Nu era niciun restaurant de acest fel prin centrul Bucureştiului. Este şi un loc intim, iar lemnul este un material care oferă un aer cald, primitor“ a mai precizat patronul.

Pe pereţi, ferestre improvizate

image


De asemenea, barul este flancat cu două oglinzi mari, care, în ciuda spaţiului mic din local, încearcă să dea un aer de infinitate. Cele cinci mese aflate pe lateralele localului au fiecare propria fereastră, decorată cu draperii vişini, prin care se văd peisaje dintr-o călătorie imaginară.

Deasupra ferestrelor sunt amenajate, ca în orice alt tren, spaţii de depozitare pentru bagaje, făcute tot din lemn. „Oglinzile faţă în faţă au fost ideea mea, pentru că am văzut acest lucru la Luvru şi mi-a plăcut foarte mult. În plus, noi oferim bună dispoziţie“, a adăugat Laurenţiu Brăileanu.

Călătoria cu trenul, după ora 12.00

Meniul restaurantului nu este unul grandios, dar este diferit faţă de localurile din această zonă. Bucătarul găteşte mai mult preparate din bucătăria românească, dar nu numai. Poţi încerca aici cartofii Express, salata de crudităţi, cotlete de berbecuţ sau specialitatea casei – Spareribs, care conţine 500 grame de coaste de porc marinate cu grijă. Cei care vor să călătorească în trenul de pe Smârdan pot face acest lucru zilnic, de la ora 12.00 până târziu în noapte.

Din meniu:

image

Supa zilei – 8,5 lei
Meniul zilei (două porţii de mâncare plus desert) - 16 lei
Specialitatea casei, Spareribs - 19 lei porţia
Cartofi Express - 8,5 lei porţia
Piept de pui la grătar - 12 lei porţia
Prăjitura casei - 8 lei porţia

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite