Bucureşti: Organizaţiile ecologiste au cerut protejarea Parcului Izvor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii mai multor organizaţii ecologice au protestat astăzi-dimineaţă, în faţa Primăriei Capitalei, faţă de autorizarea concertului Madonnei şi a festivalului berii în Parcul Izvor, transmite Mediafax.

La manifestaţie au participat organizaţiile Eco-Civica, Asociaţiea EcoAssist, Fundaţia Viitor Plus, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. „Am vrut să fie ceva paşnic prin care să atragem atenţia autorităţilor municipale că organizarea succesivă a celor două evenimente respectiv concertul Madonnei şi festivalul Tuborg Green Fest, dar şi perspectiva organizării de evenimente pentru zilele Bucureştiului vor duce la distrugerea totală a acestui parc din Capitală“, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Eco-Civica, Dan Trifu.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiilor au spus că vor înainta o scrisoare la cabinetul lui Sorin Oprescu, prin care vor solicita interzicerea autorizării oricăror manifestări în Parcul Izvor.

Lucrări de reabilitare cu bani din concerte

Directorul Administraţiei Lacuri şi Parcuri Bucureşti (ALPAB), Radu Popa, a declarat, însă, pentru Mediafax, că există deja un proiect al municipalităţii care prevede ca în Parcul Izvor să nu mai fi organizate niciun fel de manifestări publice.
De asemenea, directorul ALPAB a menţionat că, după cele două evenimente care au avut loc în ultima lună în Parcul Izvor, concertul Madonnei şi Tuborg Green Fest,  spaţiul a intrat în reabilitare, cu fonduri obţinute în urma acestora.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite