Bucureşti: Orfani şi copii cu dizabilităţi vor dansa pe scena TNB-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

108 copii şi tineri orfani şi cu dizabilităţi vor dansa diseară, de la ora 20.00, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti, pe muzica lui Igor Stravisky, în spectacolul „Pasărea de foc“. Spectacolul face parte din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“. Intrarea este gratuită.


Spectacolul „Pasărea de foc“ din această seară este prima reprezentaţie de dans comunitar din România şi a fost realizat în cadul unui proiect coordonat de Monique Gruber, soţia fostului ambasador al Germaniei în România. Coregrafia a fost realizată de britanicul Royston Maldoom şi germanul Joseph Eder.

Cei care vor evolua pe scenă au vârste cuprinse între 5 şi 31 de ani şi s-au antrenat timp de cinci săptămâni, câte şase ore pe zi. Ei provin din casele Concordia, Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu, Şcoala pentru Deficienţe de auz „Sfânta Maria“ din Bucureşti, Ateliere Protejate, dar şi de la Liceul „Ion Luca Caragiale“.

Toţi cei implicaţi în proiect au fost încântaţi de această experienţă şi şi-au însuşit cu seriozitate coregrafia spectacolului . „Sunt foarte fericită. Aştept să se ducă visul mai departe, să văd ce va urma“, spune Ana-Maria Vereş, în vârstă de 17 ani, care are rolul principal în spectacol.

O repetiţie generală cu publicul a avut loc azi-dimineaţă, la ora 11.00. Spectatorii au apreciat expresivitatea interpreţilor şi i-au aplaudat şi i-au ovaţionat îndelung.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite