Opt percheziţii în desfăşurare în Capitală: şapte tâlhari din clanul lui Amar din cartierul Chitila aduşi la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte tâlhari din clanul lui Ion Nicoale zis Amar care susţineau că vor să vândă maşini second-hand, atrăgeau clienţi prin anunţuri şi le furau banii după ce îi băteau au fost aduşi la Poliţia Capitalei. Prejudiciul estimat până în momentul de faţă: 26.500 de euro şi un VW Passat.

Opt percheziţii au avut loc în această dimineaţă în mai multe cartiere bucureştene: Chitila. 23 August, Luica şi Reşiţa. „Şapte suspecţi de tâlhărie şi înşelăciune sunt aduşi cu mandat de aducere la Poliţia Capitalei. Acţiunea este a Serviciului de Investigaţii Criminale sub coordonarea procurorilor de la Parchetele de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi Judecătoria Sectorului 5“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei, Diana Sarcă.

Ea a explicat că tâlharii atrăgeau clienţi dornici să cumpere maşini second-hand pe care îi deposedau de bani.

Uite maşina, nu e maşina
Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, cei reţinuţi sunt membri ai grupării lui Nicolae Ion zis Amar, cunoscut interlop din cartierul Chitila, care a fost anchetat şi arestat până acum pentru mai multe infracţiuni, cum ar fi: furturi auto, înşelăciuni imobiliare sau chiar tentativă de omor. Până în momentul de faţă, poliţiştii au identificat două victime, printre care şi o femeie care a cumpărat un Volkswagen Passat de la membrii găştii. Maşina aparţinea, însă, unei firme de închirieri iar membrii clanului o păstraseră pentru ei. După ce i-au luat toţi banii femeii, infractorii i-au luat au bătut-o şi i-au luat şi autoturismul vândut înapoi. Ei i-au promis, de altfel, că îi vor da altă maşină, lucru care nu s-a întâmplat niciodată.

O altă victimă a interlopilor, de data aceasta un bărbat - a fost bătut crunt cu o rangă după ce a fost tâlhărit. Anchetatorii susţin că cercul victimelor ar putea să fie şi mai mare.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale de la Poliţia Capitalei sub coordonarea procurorilor de la Parchetele de le lângă Judecătoria Sectorului 1 şi Judectăroria Sectorului 5.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite