Opriţi violenţa din autobuze!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijloacele de transport în comun din Capitală sunt păzite de jandarmi după ce doi elevi au fost înjunghiaţi Incidentul de miercuri, când doi elevi au fost înjunghiaţi în timp ce se

Mijloacele de transport în comun din Capitală sunt păzite de jandarmi după ce doi elevi au fost înjunghiaţi

Incidentul de miercuri, când doi elevi au fost înjunghiaţi în timp ce se întorceau de la şcoală cu autobuzul, a arătat lipsa de preocupare a autorităţilor faţă de siguranţa cetăţenilor. Ministerul de Interne a luat abia ieri primele măsuri în acest sens.

Doi elevi ai Liceului "Nichita Stănescu" din Capitală au fost înjunghiaţi, miercuri, în timpul unui scandal izbucnit într-unul din autobuzele liniei 235. Poliţia spune că agresorii sunt şase tineri, doi dintre ei fiind înarmaţi cu arme albe.

Alexandru Mailat, în vârstă de 19 ani, şi Cristian Rona, de 16 ani, au urcat în autobuz, în jurul orei 14.00, de la staţia RATB Nichita Stănescu, către Bulevardul Nicolae Grigorescu. Rona a povestit dirigintei sale că, după ei, în autobuz s-a urcat şi un grup format din şase tineri pe care nu-i cunoştea.

"La prima staţie, Alexandru a fost împins afară din autobuz şi a fost luat la bătaie, după care unul dintre membrii găştii l-a dat jos şi pe Cristian, tot sub o ploaie de pumni. Totuşi, elevii au văzut că autobuzul avea încă uşa deschisă şi au încercat să urce din nou. În acel moment au fost înjunghiaţi, unul mai grav, respectiv elevul din clasa a Xl-a, şi altul mai uşor, cel din clasa a X-a", a povestit directorul Liceului "Nichita Stănescu" din Capitală, Ion Frujină.

"Nu cred să aibă legătură cu vreo bandă"

Directorul spune că îl cunoaşte foarte bine pe Cristian Rona, că este serios, cuminte şi silitor. "Nu cred să aibă legătură cu vreo bandă", a adăugat Ion Frujină.

Nici despre celălalt nu ar spune lucruri prea rele, totuşi recunoaşte că este "mai şmecheraş, mai jucăuş şi lipeşte mult de la cursuri. De fapt, din cauza absenţelor a fost lăsat repetent", a adăugat directorul.

Câţiva dintre cunoscuţii celor două victime susţin însă că scandalul ar fi început din cauza unei adolescente, din altă şcoală, care ar fi fost iubita unuia dintre cei doi. Poliţia nu a dat încă de urma agresorilor.

Acum elevii se află în afara oricărui pericol, fiind încă internaţi în Secţia de chirurgie a Spitalului "Bagdasar Arseni" după ce au fost supuşi unor operaţii de curăţare a plăgilor şi sutură a acestora.

Patrule pe RATB

Peste 70 de jandarmi bucureşteni, împărţiţi în echipe de câte trei, au fost prezenţi ieri în special pe traseele tramvaielor 32 şi 41, ale troleibuzelor 66 şi 97, precum şi pe autobuzele liniilor 102, 117 şi 139. Acestea s-au dovedit de-a lungul timpului ca fiind cele mai periculoase trasee din Capitală, din cauza hoţilor de buzunare.

Apariţia jandarmilor în mijloacele de transport i-a împărţit însă pe călători în două tabere. Unii, mai ales cei de vârsta a treia, s-au bucurat şi au spus că se simt în siguranţă. "După ce că ne fură pe faţă, fără să avem cum să reacţionăm, acum ne mai şi omoară hoţii aştia. Uite ce s-a întâmplat ieri (n.r. - miercuri) cu băieţii ăia.

Dacă erau jandarmii acolo, nu mai aveau ăia curaj să îi înjunghie", s-a plâns un domn în vârstă care circulă frecvent cu tramvaiul 32.

Alţii le-au spus jandarmilor că "ar fi mai bine să culeagă gunoaiele de pe stradă", decât să îi păzească pe ei. "Ce, altă treabă nu mai aveţi decât să vă plimbaţi gratis cu maşinile? Şi aşa e aglomerat… Cine fură? Dacă fură cineva, credeţi că nu poate de voi? Şi românii fură mai rău decât ţiganii", s-a revoltat o femeie corpolentă, vădit deranjată de apariţia forţelor de ordine.

22 de tâlhării în transportul public

Statisticile relevă faptul că, de la începutul acestui an până în prezent, în Capitală au fost comise 244 de infracţiuni de natură penală în mijloacele de transport în comun. Au fost înregistrate 22 de tâlhării, 195 de furturi din buzunare, o înşelăciune şi 26 alte furturi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite