Oprescu vrea Jocuri Olimpice la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a visat la o autostradă suspendată, primarul Sorin Oprescu mai are un vis: să organizeze în Bucureşti Jocurile Olimpice din 2020.

Încântat de cum începe să se contureze Stadionul „Lia Manoliu“, primarul Sorin Oprescu declara după vizitarea lui că îl bate gândul să organizeze chiar desfăşurarea Jocurilor Olimpice din 2020. Două zile mai apoi, adică ieri, primarul a avut o întrevedere cu preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu.

„Preşedintele mi-a confirmat că ideea de a organiza Jocurile Olimpice la Bucureşti este viabilă şi ne putem depune candidature pentru aşa ceva“, a declarat Oprescu, accentuând faptul că proiectul este „un vis realizabil“. Potrivit edilului, viitorul Stadion Naţional, finalizat în proporţie de 90%, va fi locul perfect pentru competiţiile sportive care se desfăşoară din patru în patru ani. În plus, a mai spus primarul, Municipalitatea lucrează la un proiect care vizează construirea unei săli polivalente cu o capacitate de 15.000 de locuri, în care să se poată organiza alte competiţii sportive de talie europeană şi mondială.

Sportivii îl susţin

Campioanei olimpice la canotaj Elisabeta Lipă nu i-a venit să creadă când a auzit ştirea la televizor, dar a ajuns la concluzia că ideea este foarte bună, deşi implică investiţii enorme. „Din punctul de vedere al sportivilor, nu ne-ar fi ruşine să ne depunem candidatura, însă avem probleme legate de infrastructură. Cred, însă, că dacă va fi aleasă, România va face tot ce e posibil să aibă săli de luptă, de gimnastică, orice pentru a avea o bază materială de nivelul Jocurilor Olimpice“, a declarat Lipă. Campioana a mai adăugat că este nevoie de amenajarea unui sat olimpic, „a unui cartier cu vile şi blocuri în care vor fi cazaţi sportivii, dar care apoi pot fi vândute, nu e o investiţie pierdută“, a mai spus Lipă.

De asemena, sportiva a spus că e de părere că o astfel de competiţie se poate organiza cu ajutor din partea Comitetului Olimpic şi că „nimeni nu va mai critica investiţiile în infrastructura sportivă sau vor spune că nu sunt bani“. În final, Lipă l-a felicitat pe Oprescu pentru „curajul de a scoate porumbelul pe gură“, potrivit cuvintelor campioanei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite