Oprescu premiază „Ţeapa“ lui Ghilduş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Ghilduş, creatorul Statuii Eroilor din Piaţa Revoluţiei, edificiu cunoscut de bucureşteni sub numele de „Ţeapa lui Ghilduş” sau „Cartoful”, a fost premiat ieri-dimineaţă, de

Alexandru Ghilduş, creatorul Statuii Eroilor din Piaţa Revoluţiei, edificiu cunoscut de bucureşteni sub numele de „Ţeapa lui Ghilduş” sau „Cartoful”, a fost premiat ieri-dimineaţă, de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Motivul pentru care i-a fost înmânată diploma „In Honoris” este contribuţia acestuia la dezvoltarea oraşului Bucureşti.

„Este un eveniment important pentru ceea ce înseamnă viitorul artistic al Bucureştiului şi sper ca astfel de evenimente să schimbe puţin impresiile oamenilor faţă de creaţia românească”, a spus Alexandru Ghilduş, sculptorul responsabil pentru Statuia Eroilor din Piaţa Revoluţiei. Ceremonia de acordare a diplomelor a avut loc ieri-dimineaţă, în biroul primarului general al Capitalei.

Primarul Sorin Oprescu a ales să marcheze împlinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române prin înmânarea diplomelor de onoare „In Honoris” a 41 de personalităţi, astfel încât să acopere diferite domenii de activitate, de la cultură şi ştiinţă, până la economie şi politică.

Printre oamenii de cultură „onoraţi” de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se află actori îndrăgiţi de marele public, precum Horaţiu Mălăele, Dan Puric, Olga Tudorache, Mircea Diaconu, Alexandrina Halic, Mihai Dinvale, Mircea Albulescu, Mihai Mălaimare, George Mihăiţă, Ştefan Radof, Anca Zamfirescu, dar şi Răzvan Mazilu şi Johnny Răducanu.

Maia Morgenstern a primit premiul pentru întreaga sa activitate artistică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite