Oprescu pleacă astăzi la Roma ca să le spună românilor de acolo că nu sunt singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, va deschide, împreună cu primarul Romei, Giovanni Alemanno, Biroul Permanent al Bucureştiului din Capitala Italiei, în cadrul vizitei pe care o va efectua la invitaţia omologului său italian în perioada 14-16 iunie, la Roma.

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, Sorin Oprescu va fi însoţit la Roma de patru directori din Primărie.

Evenimentul, care se va desfăşura sub motto-ul "Cultura Uneste", se află la prima ediţie şi va fi promovat în fiecare an, oficialităţile dorind să transmită românilor din Italia că nu sunt singuri. Spectacolul "Romani-Rumeni" va avea loc în Piazza di Campidoglio şi va fi ulterior difuzat pe postul italian Rai 1, pe data de 16 iunie.

De asemenea, vizita edilului şef la Roma va prilejui şi o întâlnire cu reprezentanţii Confindustria (cea mai mare confederaţie a industriaşilor din Italia), cărora le va prezenta proiectele majore ale Bucureştiului, dar şi cu prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro.

Tot cu aceasta ocazie, Sorin Oprescu va avea o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Comunităţii Sant' Egidio cu privire la dezvoltarea unor proiecte sociale care să-i ajute pe românii care locuiesc în Roma. Aceasta întâlnire are şi rolul de a prelua modele de succes folosite în Italia pentru întrajutorarea vârstnicilor din ţara noastră.

În urmă cu un an, Sorin Oprescu şi omologul său italian au participat la ceremonia de inaugurare a Pieţei Roma, unde a fost reamplasat monumentul Lupoaicei (în fosta Piaţa Sfântul Gheorghe). Tot atunci, Sorin Oprescu i-a oferit lui Giovanni Alemanno Cheia Bucureştiului, ca simbol al recunoştinţei şi al bunei colaborări între cele două oraşe.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite