Oprescu împarte şi-şi face parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general le-a dat adjuncţilor săi drumurile, ţevile şi grădina zoologică, în timp ce el va coordona urbanismul, parcurile şi cimitirele După împărţirea atribuţiilor,

Primarul general le-a dat adjuncţilor săi drumurile, ţevile şi grădina zoologică, în timp ce el va coordona urbanismul, parcurile şi cimitirele

După împărţirea atribuţiilor, Murgeanu devine viceprimarul 1, coordonând direcţiile importante, în timp ce lui Robert Ionescu îi revin cultura, turismul şi mediul.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a împărţit ieri atribuţiunile viceprimarilor. Aceştia nu au primit tot. Punctele-cheie au rămas în directa coordonare a primarului.

Pe lângă direcţiile juridic, achiziţii, investiţii, pe care le coordona şi Videanu, Oprescu şi-a mai tras de partea lui şi punctele cu probleme: Urbanismul, Legea 10, RATB, Administraţia Parcurilor şi cea a cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar.

Mafia cimitirelor, în vizorul lui Oprescu

Edilul-şef are astfel mai multe atribuţii decât predecesorul lui, Adriean Videanu. Sorin Oprescu şi-a apropiat unele dintre cele mai grele direcţii, urbanismul şi Legea 10. Aşa că acum poate controla personal documentele care ies pe această temă, ştiut fiind faptul că Videanu avea în subordine direcţia Juridică.

O altă decizie importantă a noului primar este păstrarea în directa lui subordine a unor administraţii foarte importante.

Este vorba de administraţia cimitirelor. În ultimii ani au existat nenumărate discuţii referitoare la bugetul acestei instituţii, cât şi numeroase scandaluri pe marginea mafiei din cimitire.

Încă o regie cu probleme este cea de transport în comun, RATB. Pe lângă faptul că aceasta merge în pierdere, pe final de mandat, pentru a rezolva unele probleme financiare ale RATB, Videanu a alocat de la fondul de rezervă sume importante de bani pentru redresare.

O altă administraţie care va fi coordonată cel puţin până în septembrie de Oprescu va fi cea a parcurilor, a lacurilor şi a grădinilor. Patrimoniul imobiliar a fost şi el păstrat de noul primar general.

Şantierele lui Videanu, pe capul lui Murgeanu

Aflat la al doilea mandat consecutiv de viceprimar general, Răzvan Murgeanu a primit de la Oprescu, pe lângă termoficare, canalizare şi alimentare cu apă şi şantierele lui Videanu cu tot cu directorul direcţiei transporturi şi siguranţă rutieră, Gheorghe Udrişte.

Cel puţin până în septembrie, când organigrama municipalităţii va fi modificată, Murgeanu va mai avea de coordonat direcţiile relaţii internaţionale, integrare europeană, protecţie civilă şi apărare, coordonare şi reglementare infrastructură şi utilităţi publice, administrativ, RADET, Agenţia Municipală pentru Eficientizare şi Reglementare în domeniul Energiei Bucureşti (AMEREB).

După ce şi-a văzut atribuţiile, Murgeanu s-a arătat puţin rezervat. "Prefer ca prima declaraţie să o fac după trei luni. Spre deosebire de vechiul mandat am în plus o direcţie destul de grea", a declarat Răzvan Murgeanu.

Omul lui Becali la Zoo

Cel de-al doilea viceprimar, reprezentantul Partidului Noua Generaţie, Robert Ionescu, se va ocupa de partea cultural-educativă a municipalităţii.

El a primit de la Sorin Oprescu direcţiile de învăţământ, cultură, incluzând teatrele şi circul, dezvoltare-turism, protecţia mediului, administrarea grădinii zoologice şi Centrul de protecţie a plantelor. După ce şi-a văzut atribuţiunile, Robert Ionescu a fost entuziasmat. "După ce voi cunoaşte directorii compartimentelor pe care le-am primit în administrare, voi trece la treabă. Nu voi fi singur, vom fi o echipă de trei", a conchis omul lui Becali.

Primarii de sector la raport

Înainte de întâlnirea de astăzi cu premierul Tăriceanu, Oprescu a vrut să afle de la cei şase primari de sector care sunt principalele probleme. Aşa că Marian Vanghelie de la sectorul 5 a cerut un buget mai mare, Neculai Onţanu de la sectorul 2 s-a arătat interesat de infrastructura şcolară.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a pus problema reabilitării termice, iar Piedone de la sectorul 4 ar vrea modernizarea Pieţei Sudului. Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, nu a venit la întâlnire, iar Cristian Poteraş de la sectorul 6 nu a avut nimic de declarat.

Îmi doresc ca Primăria Capitalei să fie la dispoziţia cetăţeanului
Sorin Oprescu, primar general

Spre deosebire de vechiul mandat am în plus o direcţie destul de grea, transporturile
Răzvan Murgeanu, viceprimar general

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite