Oprescu a cerut efectuarea unei anchete pentru aflarea cauzelor accidentului din Pasajul Lujerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a  cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă formată din reprezentanţi ai municipalităţii şi ai RATB, pentru a determina cauzele accidentului care s-a produs în această dimineaţă pe linia tramvaiului 41, în Pasajul Lujerului.

Comisia  va analiza respectarea normelor de reparaţii şi întreţinere a tramvaielor implicate în accident şi a regulamentului de instruire periodică a vatmanilor.

Conform verificărilor făcute până acum, toate cele trei tramvaie implicate în accident au trecut în ultimii ani prin procese de modernizare. Cel de-al treilea tramvai, care nu a putut opri la timp, producând accidentul, a avut ultima reparaţie generală acum patru ani, iar în urmă cu două zile, revizia tehnică de gradul 2 a indicat faptul că toate sistemele erau funcţionale.

În această dimineaţă, în Pasajul Lujerului, trei tramvaie din linia 41 au un fost implicate într-un accident rutier. Evenimentul s-a produs pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Primul tramvai implicat în accident a rămas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă al treilea tramvai n-a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă oprite pe linie. În urma impactului, două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea şi al treilea.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite