Oprescu a aflat de la primarul Ankarei că pasajele nu fluidizează traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit astăzi, la sediul municipalităţii, cu omonimul său din Ankara, Melih Gokcek şi cu ambasadorul Turciei în România, Omur Solendil.

Vizita primarului Ankarei vine ca urmare a invitaţiei remise acestuia de primarul Capitalei, de a urmări finala UEFA Europa League în Bucureşti. Cu aceasta ocazie, cei doi oficiali au continuat dicuţiile cu privire la proiectele stabilite în urma parteneriatului definitivat în urma vizitei lui Oprescu la Ankara.

’’Mergem înainte şi încercăm să facem ceea ce ne-am propus împreună, de la parcuri, iluminatul ecologic al oraşului, şi până la centrele de copii, care pentru mine au fost un exemplu. Data viitoare vreau să vă arăt locaţiile pe care am început să le amenajăm şi sper ca multe lucruri din cele pe care ni le-am propus să reuşim să le finalizăm’’, a spus Oprescu.

Edilul-şef a arătat că au fost identificate mai multe posibile spaţii privind construirea unei moschee la Bucureşti, acestea urmând a fi analizate de reprezentanţii Ambasadei Turciei în România. Totodată, au fost făcute primele demersuri în vederea construirii unei biserici creştine în capitala Turciei.

În ceea ce priveşte infrastructura, primarul Capitalei a explicat că, după modelul Ankarei, la nivelul Bucureştiului se urmăreşte fluidizarea traficului cu ajutorul pasajelor subterane.

’’După vizita pe care am efectuat-o la Ankara, am fost plăcut surprins de măsurile privind fluidizarea traficului. După acest model, am terminat proiectul subtrecerilor pe care îmi doresc să-l pun în aplicare, în acest an, în Bucureşti’’, a declarat primarul Capitalei.

La rândul său, primarul oraşului Ankara a precizat că, în ciuda eforturilor depuse de municipalitate, traficul din capitala Turciei este încă agomerat. "În Ankara a început să se aglomereze tot mai mult, sunt foarte multe autovehicule. Erau 350.000 de maşini în momentul în care am venit la primărie, iar acum sunt aproximativ 1.400.000. Ne-am confruntat cu mari probleme în acest sens, mai ales în contextul în care Primăria nu avea putere financiară de a construi metroul. În condiţiile unei bune colaborări cu Guvernul Turciei, Ministerul Transporturilor va construi reţeaua de metrou, după care, adiministrarea acesteia va trece în sarcina Primăriei. Vorbim de aproximativ 44 de kilometri de reţea de metrou continuă, iar acest lucru, împreună cu măsurile noastre, va contribui simţitor la îmbunătăţirea traficului’’, a spus primarul Ankarei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite