Operatorii de maxi-taxi, interesaţi doar de unele trasee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de jumătate din traseele de maxi-taxi din Capitală nu prezintă interes pentru transportatori. Doar opt dintre cele 17 trasee de maxi-taxi scoase la licitaţie de Primăria Municipiului

Mai bine de jumătate din traseele de maxi-taxi din Capitală nu prezintă interes pentru transportatori. Doar opt dintre cele 17 trasee de maxi-taxi scoase la licitaţie de Primăria Municipiului Bucureşti au fost considerate atractive de firmele de specialitate. Documentele pentru licitaţie au fost cumpărate de 33 de firme. Doar patru societăţi au depus oferte pentru opt trasee.
Asocierea Millenium Expo 2000, Trans Cyty 2002 SRL, Do&Do SRL a fost interesată de traseul 701 (Hipermarket Cora parcare - Autogara Obor), Atlassib & Cofrom SRL a vrut patru trasee: traseul 707 (şoseaua Alexandriei - Piscu Crăsani), 708 (str. Pucheni - str. Crasna), 709 (str. Luncii - Cimitirul Ghencea 2) şi 710 (str. Ghidigeni - Drumul Poiana Largului), iar asocierea SC Condor Impex SRL, SC Nikarom Group SRL s-a arătat interesată de traseul 715 (Pădurea Andronache - str. Dragomireşti) şi de traseul 717 (str. Niţu Vasile - Hipermarket Cora). Asocierea Allegro Maxi Taxi SA, SC Ridm Impex SRL, SC N&G Atlas Transport SRL vrea traseul 716 (Pod Grozăveşti - Piaţa Progresul). În ofertele financiare prezentate, preţurile biletelor pentru o călătorie variază între 1 şi 1,26 lei, iar cel al abonamentelor - între 20 şi 80 de lei, cel mai scump fiind traseul 716. Potrivit Primăriei Capitalei, Comisia de evaluare, care a deschis, ieri, ofertele, nu a declarat niciun câştigător, pe motiv că nu au fost depuse minimum două oferte pentru fiecare traseu. Licitaţia se va relua în data de 5 iulie. Numai 17 trasee vor fi autorizate în Capitală, faţă de 26 de până acum. Niciunul nu va include centrul Capitalei. Potrivit municipalităţii, operatorii vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 4.000 şi 5.000 de lei dacă nu deţin cele 26 de documente şi avize necesare derulării legale a activităţii, dacă nu oferă confort călătorilor şi dacă nu îşi asigură mijloacele de transport. şoferii care nu au o ţinută corespunzătoare şi un comportament civilizat şi care nu acordă timp suficient pentru îmbarcarea călătorilor riscă şi ei sancţiuni cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite