Operaţiunea „rabla“, în sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacii, Trabanturi, BMW-uri, Ford-uri, maşini de toate mărcile, dar şi dubiţe “uitate” de proprietari în diferite zone din Capitală au fost strivite cu un utilaj masiv şi trasportate la un centru de colectare de fier vechi.

Acţiunea de presare a celor 150 de autoturisme a avut loc în această dimineaţă, la depozitele din comuna ilfoveană Volutari. Un utilaj le-a strivit, le-a făcut aproape plate şi le-a stivuit una peste alta ca să fie încărcate în camioane.

image

Aici, Primăria Sectorului 2 a adunat maşinile pentru care în ultimele opt luni,  proprietarii nu au venit să le revendice după ce au fost ridicate de pe străzile Capitalei.

„Este vorba de maşinile fără stăpân care au fost luate de pe străzi şi din parcări. Au fost trimise somaţii şi s-au urmat toate demersurile legale, dar nu au fost revendicate de proprietari. Aşa că, maşinile pot fi valorificate la centrele de colectare fier vechi, iar suma intră în bugetul local”, a declarat Anatol Albu, purtătorul ce cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

80% din proprietari nu-şi cer maşinile înapoi

Unele maşini mai aveau aparatele radio în interior, altele păreau destul de bine pe exterior, dar nimic nu le-a mai putut salva de la strivire. Un bărbat a reuşit să pătrundă în depozit şi şi-a revendicat maşina luată de pe stradă de undeva din zona unei parcări de pe strada Doamna Ghica.

image

„O să vă dau în judecată pentru că nu am fost anunţaţi şi nu am primit nicio înştiinţare“, a strigat acesta. Ameninţările sale însă au fost fără rezultat întrucât nu era proprietarul de drept al maşinii.

De-alfel, reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) din sectorul 2 spun că doar 80% dintre proprietari mai vine să ceară restituirea maşinii şi asta pentru că de cele mai multe ori valoarea amenzii şi celelalte taxe sunt mai mari decât valoarea maşinii.

image

„Proprietarul trebuie să achite o amendă de 2.000 de lei la care se adaugă cheltuieli de transport şi depozitare“, a declarat directorul general al ADP sector 2, Cristian Lemnaru.

Alte zeci de maşini sunt abandonate pe străzi

Primăria Sectorului 2 mai are în evidenţă alte 540 de autovehicule abandonate pe străzi care ocupă locurile de parcare şi care vor avea aceeaşi soartă ca şi cele de azi dacă în 30 de zile nu sunt revendicate.

image

În acest timp, autorităţile locale îl caută pe proprietar, lipsesc somaţii pe parbriz şi într-un final le solicită poliţiştilor de la Brigada Rutiere să-i sprijine în găsirea stăpânului maşinii.

„Unii le-au lăsat şi au plecat în străinate, alţii nu au actele tocmai în regulă la maşini şi de aceea preferă să le lase de izbelişte“, au mai spus reprezentanţii primăriei. De-altfel, banii care se obţin din vânzarea maşinilor ajung la bugetul local.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite