Operaţie de schimbare de sex în Capitală: o femeie a devenit bărbat. Pentru neo-penis, chirurgii i-au luat piele de pe o mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bucureşteancă în vârstă de 35 de ani a devenit bărbat după o operaţie de excepţie efectuată, azi-noapte, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

Operaţia a durat 14 ore, fiind implicaţi 10 medici, coordonaţi de doctorul Cristian Niţescu. Intervenţia de schimbare de sex de la femeie la bărbat este mult mai dificilă şi presupune mai multă rigoare chirurgicală decât la operaţiile de schimbare de sex de la bărbat la femeie, au anunţat reprezentanţii spitalului.

Pe lângă medicul Cristian Niţescu, din echipa de specialişti care au efectuat operaţia au mai făcut parte Cătălin Sucrtu, medic primar chirurgie plastică, Călin Chibelean, medic primar urolog şi Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală.

Pacientul căruia i s-a implantat un neo-penis se află în prezent sub atenta supraveghere şi monitorizare medicală, medicii fiind optimişti în privinţa şanselor de recuperare a acestuia. Pentru a-i completa organele genitale masculine, medicii i-au prelevat ţesuturi musculare şi piele de pe unul din membre. Potrivit medicilor care au efectuat intervenţia, zona excizată de pe antebraţ a fost acoperită cu grefă de piele recoltată de la nivelul corpului.

Cu excepţia cazurilor când pacienţii bărbaţi devin femei şi au nevoie de implanturi mamare, în rest, costurile operaţiei, internarea şi tratamentul sunt gratuite, costurile fiind suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fiindcă transsexualitatea este considerată o boală.

Bucureşteanca devenită bărbat în urma operaţiei de noaptea trecută este a doua femeie din România operată cu succes pentru schimbare de sex.

Cum se face o operaţie de schimbare de sex

Acest tip de intervenţie chirurgicală poartă numele de faloplastie si implică utilizarea mai multor tipuri de ţesutul din organismul pacientului în vederea „construirii" unui neopenis sau a operaţiilor de mărire de penis. Potrivit unor neoficiale, medicii de la spitalul de arşi din Bucureşti au fost nevoiţi să-i preleveze pacientei ţesuturi musculare şi tegumentare de pe membre pentru a-i „completa" organele genitale masculine.

Prima operaţie de schimbare de sex din ţara noastră s-a efectuat în 1995. Atunci, Sorin a devenit Sorina.
Citeşte AICI ce mai face primul transsexual din România

Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a vedea imagini în premieră din sala de operaţii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite