VIDEO Special adevărul.ro Onţanu: "Nu am făcut o carieră politică deosebită pentru că nu prea îmi place politica"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat că va candida la Primăria Capitalei, deşi politica nu îl atrage în mod deosebit, după cum a declarat chiar el, la ediţia de luni a emisiunii “Special adevărul.ro”.

"Nu am făcut o carieră politică deosebită pentru că nu prea îmi place politica", a explicat Onţanu. Întrebat însă dacă va candida la Primăria Capitalei, el a afirmat că îşi va depune candidatura pentru fotoliul de primar general. "Este o hotărâre a conducerii Uniunii Naţionale pentru Progresul României să fiu candidatul partidului la Primăria Generală a Capitalei", a spus el.

Actualul primar al Sectorului 2 a vorbit şi despre proiectul ce vizează realizarea unui transport public aerian. Cel mai nou mijloc de transport public, telegondola, face parte dintr-un proiect de amenajare a râului Colentina. "Vom realiza o regularizare a râului, amenajarea malurilor de râu, iar Colentina va deveni o legătură cu canalul Bucureşti-Dunăre. În cadrul acestui proiect intră şi transportul colectiv: telegondola.

Proiectul este finanţat în proporţie de 92% cu fonduri UE. Lucrăm la studiul de fezabilitate, iar după ce va fi predat la Autoritatea de Management va urma o licitaţie internaţională pentru proiectare şi execuţie", a precizat Onţanu.

Telegondola va face legătura între Cora Pantelimon şi Casa Presei Libere (aproape 12 kilometri) şi va reprezenta un transport alternativ, cu mai multe staţii pe traseu.

Iată principalele declaraţii ale primarului Sectorului 2

Despre maşinile abandonate pe spaţiul public

"Această problemă poate fi rezolvată pentru că avem o legislaţie în domeniu. E un parcurs mai greoi pentru că maşinile sunt proprietate privată. Sunt două categorii: maşini abandonate şi maşini fără stăpân. Legea prevede că trebuie să treacă cel puţin un an de zile pentru a se face dovada că maşina este abandonată. Apoi poţi să o ridici. "

Despre taberele de ţigani din sector

"Bucureştiul e ca un magnet pentru toţi, dar mulţi vin fără a avea mijloacele de subzistenţă necesare. Una dintre principalele noastre activităţi este să descurajăm acest lucru. Cei care nu au ce căuta în Bucureşti, îi trimitem urgent acasă la ei, să se ocupe primăriile din judeţele respective de soarta lor. "

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite