VIDEO Omul care a reinventat Disney vine la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peter Schneider, producătorul care a re-inventat studiourile de animaţie Disney, marcând revirimentul şi apoi ascensiunea spectaculoasă a acestuia pe parcursul ultimilor 20 de ani, vine la Bucureşti în acest weekend, pentru a prezenta publicului bucureştean documentarul Waking Sleeping Beauty.

Proiecţia specială va fi cu intrare liberă, la Sala ArCuB. Producătorul vine în Capitală şi pentru a pune în scenă unul dintre cele mai recente spectacole de teatru pentru care a semnat regia.



Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est şi Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti ArCuB prezintă proiecţia documentarului-hit despre spectaculoasa cădere şi revenire a Disney din perioada 1985-1995, în prezenţa lui Peter Schneider, care va participa, de asemenea, la o sesiune de întrebări şi răspunsuri - sâmbătă, 20 noiembrie 2010, de la ora 15.00, la Sala ArCuB.

Peter Schneider

Peter Schneider a fost primul preşedinte al Walt Disney Feature Animation (Animaţie Lungmetraj) pentru Compania Walt Disney şi s-a aflat în spatele revenirii spectaculoase a departamentului şi a naşterii unora dintre cele mai bine primite filme de animaţie din istoria Disney – atât de către public, cât şi de critică.

Printre acestea: "Frumoasa şi bestia" / Beauty and the Beast (1991) – primul film de animaţie nominalizat la Premiul Oscar pentru Cel mai bun film, dar şi "Regele leu" / Lion King (1994), care avea să devină, până în 2003, filmul de animaţie cu cele mai mari încasări.

Schneider se află, de asemenea, în spatele acordului care a fondat parteneriatul de succes dintre Pixar şi Disney (din care aveau să rezulte, peste ani de zile, lungmetraje de succes precum Finding Nemo (2003), The Incredibiles (2004), Ratatouille (2007) Wall-E (2008), Up (2009), Toy Story 3 (2010).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite