Omul cu bordurile lui Videanu, demis de Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Validat pe funcţia de şef al Administraţiei străzilor Capitalei la o zi după alegerile locale, Claudiu Bălan a fost concediat de noul primar general, Sorin Oprescu Prietenul din facultate

Validat pe funcţia de şef al Administraţiei străzilor Capitalei la o zi după alegerile locale, Claudiu Bălan a fost concediat de noul primar general, Sorin Oprescu

Prietenul din facultate al lui Adriean Videanu, Claudiu Bălan, a condus timp de doi ani administraţia care a cheltuit zeci de milioane de euro pe borduri, marcaje şi asfalt.

Ţinut în funcţia de director la Administraţia străzilor timp de aproape doi ani, cu delegaţie, Claudiu Bălan a susţinut concurs abia la final de mandat. Mai precis, anul acesta, pe 12 iunie, între cele două tururi de scrutin.

El a fost declarat admis în aceeaşi zi şi a fost numit în funcţie pe 16 iunie, la o zi după încheierea turului al doilea al alegerilor şi înainte de validarea lui Oprescu de către Biroul Electoral Municipal. Însă, nici prin această mutare, Videanu nu şi-a salvat colegul de la concediere.

Ieri a fost concediat, locul său fiind luat, prin delegaţie, de directorul adjunct economic al Administraţiei străzilor, Alina Roman.

Misiunile lui Bălan

Şeful Administraţiei stăzilor s-a făcut cunoscut în urma scandalurilor generate de înlocuirea bordurilor din Capitală, dar şi în urma unor licitaţii controversate. Un control al Curţii de Conturi, finalizat în această primăvară, a descoperit că "Titan Mar", firma familiei Videanu, a pus borduri de 200.000 de euro în Capitală prin intermediul unor firme care aveau contract cu Administraţia străzilor.

În ceea ce priveşte marcajele rutiere acestea au fost încredinţate, în urma unor mai multe şedinţe de licitaţie, unor consorţii formate din firmele Vesta, Marcaplast şi Marcatin care au acelaşi acţionariat format din oamenii de afaceri Radu Spirea şi Marin Spiru.

Tot în mandatul de director al lui Bălan a fost adjudecată şi renovarea pasajului pietonal de la Universitate. Valoarea totală a lucrării este de aproape 4 milioane de euro. Cu toate că pasajul aparţine municipalităţii în contract apare o rubrică de cheltuieli de peste un milion de euro pentru "obţinerea terenului".

Venirea noii conduceri a municipalităţii a găsit Administraţia străzilor în plină campanie de lucrări, iar primarul Oprescu a considerat că Bălan este "ineficient". Bălan ne-a declarat că nu are cunoştinţă de demiterea sa, el fiind în concediu medical. Surse din Primărie susţin că ar mai avea emoţii pentru posturile lor arhitectul-şef, Adrian Bold, şeful Direcţiei Transporturi, Gheorghe Udrişte, şi directorul Direcţiei Operaţiuni, Ioana Raicu.

Cine este Claudiu Bălan

Claudiu Bălan (foto) a fost coleg de facultate cu Adriean Videanu. "A fost şef de promoţie şi mi-a fost şi consilier personal înainte de a-l delega ca director", ne declara anul trecut fostul primar general. Înainte de a veni la Bucureşti, Bălan a fost şef la Protecţia Consumatorilor Băcău.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite