Bucureşti: Olimpicii şi-au făcut trupă rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi medaliaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale de fizică, matematică şi informatică şi-au făcut o formaţie rock în internatul liceului bucureştean unde învaţă. Tinerii dau reprezentaţii în sălile căminului care aparţine Liceului Internaţional de Informatică din Capitală şi şi-au propus să ajungă cântăreţi celebri.

Mai citiţi şi:

PERFORMANŢĂ: Un liceu din Capitală a dat României 150 de medalii

Cu toate că pregătirea pentru concursurile la care participă este intensivă, olimpicii care aduc medalii României au timp de hobby-uri şi de distracţie. Aşa că, la mijlocul anului trecut, câţiva olimpici la fazele naţionale şi internaţionale ale concursurilor şcolare au format trupa de rock a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

 Formaţia, care nu are încă nume, este alcătuită din patru membri, un toboşar - Constantin Bosînceanu (olimpic naţional la matematică), un solist - Daniel Semenciuc (olimpic naţional la matematică) şi doi chitarişti, Cornel Amariei şi Marius Constantin (premiaţi la olimpiadele internaţionale de informatică, respectiv fizică, astrofizică şi astronomie).

Unul dintre chitarişti - Marius Constantin - este proaspătul laureat cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Iran. Marius este, de altfel, un veteran al concursurilor internaţionale.  În ultimii ani, liceanul a participat la patru olimpiade: de fizică, astronomie, astrofizică şi ştiinţe pentru juniori şi a adus României patru medalii de aur, două de argint şi una de bronz. 

Primii spectatori, colegii din internat
Marius a învăţat să cânte la chitară în urmă cu doi ani şi jumătate de la fratele său. Muzica a devenit pentru el în scurt timp o pasiune, astfel că cel puţin o dată pe zi cântă la chitară. Cornel Amariei, elev în clasa a X-a, la acelaşi liceu, a câştigat anul acesta aurul la Olimpiada Internaţională de IT şi la Concursul Internaţional de Proiecte Informatice Infomatrix.
„Iubim rockul, hard-rockul şi abordăm piese celebre din anii ‘70, ‘80. Ne plac Bon Jovi, Scorpions şi Queen. Ne adunăm după cursuri şi în timpul liber şi exersăm. Avem totuşi grijă să nu cântăm la ore târzii încât să deranjăm“, a spus Cornel.

Vor să devină o trupă celebră
 Olimpicii şi-au instalat instrumentele muzicale într-o sală a căminului pe care o numesc „Studiou“. De cele mai multe ori, la repetiţii se bucură şi de public. „Colegii noştri de palier asistă la reprezentaţiile pe care le avem. Punem multă pasiune în ceea ce facem, practic e modul nostru de relaxare în weekend“, a mai spus Cornel.

Băieţii au planuri mari. Trupa olimpicilor a susţinut primul său recital în iunie, în faţa a peste 500 de copii şi de profesori, la Palatul Copiilor din Capitală, cu ocazia finalului de an şcolar. Şi-au propus să devină celebri, să cânte la baluri de boboci şi de absolvire. Până atunci însă vor trebui să-şi găsească un nume.

Deşi doi dintre membrii trupei sunt în clasa a XII-a şi în curând vor fi studenţi, ei vor renunţa la trupă doar dacă vor fi acceptaţi la universităţi din străinătate. În acest caz, în formaţie vor fi invitaţi alţi olimpici ai liceului. „Voi aplica la mai multe universităţi din America, unde vreau să studiez fizica. Voi încerca să fac parte dintr-o trupă şi acolo, dacă sunt acceptat la studii“, a explicat Marius.

Hobby de liceu cu pretenţii
Cazul celor cinci nu este singular în Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, instituţie privată de învăţământ care deţine un palmares de 150 de medalii obţinute la concursuri internaţionale şi mult mai multe la concursuri naţionale. Spre exemplu, trei olimpice la nivel naţional la matematică au aceaşi pasiune: muzica. Ioana Tamaş, Ana Stoica şi Mădălina Soare, eleve în clasa a X-a, sunt pasionate de pian. Ioana şi Ana cântă foarte bine împreună şi exersează în laboratorul de muzică al liceului. „Cântăm foarte mult, aproape toate stilurile, şi ne acompaniem la pian. În excursii şi în tabere, unde organizăm concursuri de karaoke“, a spus Ioana.

Un alt hobby al tinerilor olimpici din internat este ping-pongul. În internatul unde locuiesc, olimpicii au amenajat o sală special pentru acest sport. Împreună cu profesorul de educaţie fizică, ei au organizat chiar şi un campionat al şcolii. „Primii trei elevi au fost premiaţi cu sume modice, cel mai mare premiu fiind în valoare de 50 de lei. A fost distractiv, pentru că ne-am simţit stimulaţi de competiţie“, a mai spus Marius Constantin.

Trimiteţi propunerile dvs. cu numele pe care consideraţi că al trebui să-l aibă trupa rock pe adresa de mail- simona.soare@adevarul.ro.

Aflaţi mâine din ziarul „Adevărul“ cum a reuşit Liceul Internaţional de Informatică să devină o fabrică de olimpici

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite