Olimpic la Biologie, singurul elev din ţară eliminat de la BAC. Vezi aici ce regulă a încălcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de la un liceu de renume din Capitală este, potrivit Ministerului Educaţiei, singurul elev din ţară eliminat de la prima probă a examenului de Bacalaureat.

Elevul, olimpic la Biologie şi participant la concursul de matematică „Cangurul", a fost eliminat marţi, 7 iunie, de la proba orală de limba română deoarece, în timp ce era examinat, i-a sunat telefonul mobil.

Elevii de aur ai Timişoarei. Vezi topul celor mai sclipitoare minţi ale tinerilor

Elevul a recunoscut fapta şi a spus că a uitat de telefonul pe care îl avea în buzunar când a intrat în sală, iar comisia de examinatori a hotărât să îl elimine din examen.

Potrivit metodologiei de Bacalaureat, dacă unul dintre candidaţi pătrunde în sala de examinare cu obiecte nepermise, printre care şi telefonul mobil, este eliminat, chiar dacă nu a folosit obiectele respective pentru fraudarea examenului.

În a doua zi a Bacalaureatului au susţinut proba orală peste 5.000 de candidaţi din totalul de 25.024 elevi din Capitală. În perioada 8-10 iunie s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

De marţi, 14 iunie, până pe 17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor digitale. Începînd cu data de 27 iunie, elevii vor susţine probele scrise ale Bacalaureatului.

Ramâneţi pe www.adevarul.bucuresti.ro pentru a afla exact împrejurările în care elevul a fost dat afară din examen.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite