Bucureşti: Ogorul de ridichi face victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autoturism Citröen s-a răsturnat duminică-noapte pe „tarlaua“ din mijlocul străzii, de lângă Pasajul Mărăşeşti. La volanul maşinii se afla Elvir Crăciun, în vârstă de 28 de ani. Pasagera din dreapta, o femeie de 53 de ani, a fost uşor rănită.

Potrivit poliţiştilor de la Brigada Rutieră, conducătorul auto nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe proprietatea împrejmuită a lui Răzvan Bănceanu. Femeia care se afla pe scaunul din dreapta, Roxana Burcea, a fost transportată la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală, unde medicii au constatat că este uşor rănită şi i-au acordat îngrijiri.

Accidentul s-a petrecut la nicio săptămână după ce proprietarul suprafeţei de 400 de metri pătraţi a distrus asfaltul turnat de municipalitate pe terenul său. „Ogorul“, pe care Bănceanu a declarat că intenţionează să cultive ridichi, este împrejmuit cu plasă şi însemnat ca fiind proprietate privată. Răzvan Bănceanu a declarat pentru „Adevărul“ că nu a dorit să se ajungă la un astfel de caz. „Au existat nişte indicatoare, iniţial, dar au dispărut. Nu ştiu cine le-a luat“, a completat el.

Soluţia Primăriei: ocoliţi!
În zonă nu existau, aşadar, la momentul producerii accidentului, indicatoare care să-i avertizeze pe şoferi că strada nu mai este funcţională. „Cu o zi în urmă, tot noaptea, veneam de la film, cu soţia în maşină. Noroc că nu merg prea tare, pentru că am oprit fix la doi metri de groapa inconştientului proprietar“, a comentat pe www.adevarul.ro, un bucureştean care locuieşte vizavi de stradă. Şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Generale, Mădălin Dumitru, promite că va monta alte indicatoare care nu vor mai putea dispărea.

În ceea ce priveşte soluţiile de trafic pentru bucureştenii care foloseau până miercurea trecută breteaua pentru a putea ajunge de pe Bulevardul Octavian Goga pe Bulevardul Mircea Vodă, municipalitatea are o soluţie, care nu se poate însă aplica peste noapte. „Am început deja un studiu de fezabilitate, iar după ce va trece de Consiliul General va începe procedura de expropriere, astfel încât să putem reda cetăţenilor drumul“, a declarat Dumitru.

Acestă procedură ar putea dura cel puţin un an de zile, potrivit lui Dumitru. Până atunci, reprezentantul municipalităţii nu are decât o singură soluţie pentru şoferii bucureşteni care traversează zona: să folosească rute ocolitoare!

Astăzi în Adevărul de Seară
Aflaţi ce ocol trebuie să facă şoferii care vor să ajungă pe Mircea Vodă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite