Ofiţerii de la Crimă Organizată acuzaţi de mită au fost reţinuţi pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii de la Crimă Organizată acuzaţi de trafic de influenţă şi că au luat mită 3.000 de euro de la un traficant de droguri constănţean au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentaţi astăzi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cel mai implicat în această afacere este chiar şeful Biroului Sectorului 1 al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Georgel Ovidiu Negură, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Ceilalţi doi suspecţi sunt doi subalterni ai acestuia: Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, ambii ofiţeri de poliţie acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă.
La 25 februarie, Ovidiu Negură a pretins de la un traficant de droguri constănţean suma de 3.000 euro, lăsând să se înţeleagă că poate interveni pe lângă angajaţi din cadrul Laboratorului de Analize a Drogurilor pentru a-i convinge să emită un certificat de analiză fals. Banii trebuiau daţi printr-un intermediar.

Certificatul trebuia să iasă negativ pentru produsele etnobotanice aparţinând constănţeanului cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

La 7 martie, şeful BCCO de la sectorul 1, ajutat de subalternii săi Mihai-Claudiu Ionaşcu şi George Robert Coporîie, a primit suma de 3.000 euro pe care o pretinsese anterior de la intermediar. Acesta din urmă a fost, de altfel, şi denunţătorul operaţiunii de dare de mită. Ofiţerii au fost prinşi în flagrant delict.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. Astăzi, ei urmează a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă  pentru 29 de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite